Zaujímavosti

Čo ti napovie telesný tuk o tvojom zdraví?

tuk

videní: 8.4K

Vieš čo ti o tvojom zdraví napovie tvoj telesný tuk? Možno ostaneš prekvapený, že aj telesný tuk (samozrejme v primeranom množstve) je prospešný pre tvoje telo a organizmus.

 

 

Aj keď často považujeme tuk za niečo nevítané, v našom tele má pozoruhodný význam. Tukové tkanivo nielenže uvoľňuje hormóny, ktoré regulujú metabolizmus a chuť do jedla, ale má tiež prekvapivý vplyv na citlivosť na inzulín. Ale pozor, nadmerná konzumácia kalórií môže viesť k rozšíreniu a množeniu tukových buniek, podnecovaniu chronických zápalov a narušeniu zdravého metabolizmu. Odhaľ spoločne s nami jeho tajomstvá a prevezmi kontrolu nad svojou pohodou.

Prečo je telesný tuk zdravý

Okrem nevítaného vzhľadu v problémových oblastiach, ako je naše brucho a stehná, je tuk veľmi dôležitý pre fungovanie nášho tela. Tukové tkanivo nielenže uvoľňuje hormóny, ktoré regulujú metabolizmus a chuť do jedla, ale ovplyvňuje aj citlivosť na inzulín. V skutočnosti tukové tkanivo obsahuje imunitné bunky, ktoré ovplyvňujú zápal, a to tak, že ho upokojujú a zároveň ho spúšťajú.

Ale pozor, nadmerná konzumácia kalórií môže viesť k nadmernej tvorbe tukových buniek, vytváraniu chronických zápalov a narušeniu tvojho zdravého metabolizmu.

Tuk na bruchu

Toto je jeden z najbežnejších typov telesného tuku a je známy ako viscerálny tuk. Tento typ tuku je vnútorný a nabaľuje sa okolo našich životne dôležitých orgánov v našom tele. Tento tuk si začneme všímať, keď jeme príliš veľa kalórií a nerobíme dostatok fyzických aktivít.

Môže to byť príznakom nízkeho metabolizmu alebo toho, že máme hormonálnu nerovnováhu. Pre ženy je bežné, že telo mení miesto, kde ukladá svoj tuk, najmä pribúdajúcim vekom. Po menopauze sa svaly zmenšujú a u žien pribúda tuk, čo môže viesť k ukladaniu tuku v oblasti brucha. Ako ženy starnú, je pravdepodobnejšie, že sa na bruchu vytvorí viscerálny tuk, aj keď váha nerastie.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov