TOP 10

Tieto šialené optické ilúzie ťa jednoznačne dostanú

optické ilúzie

videní: 7.6K

Dnes ti ukážeme tieto šialené optické ilúzie, ktoré ťa jednoznačne dostanú. Prinútia ťa sa zamyslieť nad fungovaním nášho mozgu a zraku. Je to naozaj obrovská záhada.

Svet je plný optických ilúzií a vecí, ktoré dokážu náš mozog zmiasť. Aj napriek tomu, že naša myseľ sa neustále snaží vnímať okolitý svet logicky, sa jednoducho dokáže vymknúť kontrole. Veci tak vidíme rozdielne. Kým niektoré nižšie spomenuté ilúzie sú známe, nájdu sa aj také, ktoré sú nejasné. Neexistuje žiadne logické vysvetlenie, prečo to tak vnímame. Je to jednoducho mágia a všetko sa to odohráva v našich hlavách. Dnes si môžeš vychutnať tieto šialené optické ilúzie, ktoré ťa dostanú.

Monster illusion

TOP10 šialených optických ilúzií, ktoré ťa dostanú - 2. časť

www.list25.com

Tento obrázok môžeme nájsť snáď v každej knižke o psychológii. Dve monštrá v tejto optickej ilúzii sú v skutočnosti rovnako veľké. Náš mozog však automaticky upravuje obraz podľa prostredia v ktorom sa monštrá nachádzajú. Jednoducho je jasné, že jedno monštrum je bližšie ako to druhé.

Jastrow Illusion

TOP10 šialených optických ilúzií, ktoré ťa dostanú - 2. časť

www.list25.com

Ilúzia nesie meno bo Robertovi Jastrowovi z roku 1889. Na obrázku môžeme vidieť dva útvary, ktoré sú na prvý pohľad rôznej dĺžky. Oba útvary sú však rovnaké. Klame nás skutočnosť, že kratšia hrana “A” je priamo priľahlá k dlhšiemu okraju “B”. Zaujímavé.

Fraser Spiral

TOP10 šialených optických ilúzií, ktoré ťa dostanú - 2. časť

www.list25.com

Ilúziu ako prvú spomínal práve britský psychológ James Fraser v roku 1908. Táto ilúzia je známa aj ako falošná špirála. Na prvý pohľad sa nám javí, že na obrázku sa naozaj nachádza špirála. Realita je však iná. V skutočnosti sa na obrázku nachádza iba séria sústredených kruhov, ktoré sa nám javia, ako by sa naozaj jednalo o špirálu.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov