Foto

3D graffiti, pri ktorých nedokážeš rozlíšiť realitu od kresieb

graffiti

videní: 11.0K

Graffiti sa v priebehu rokov menili. Niekto sa drží starších štýlov, iní zasa vymýšľajú nové. My si dnes povieme o portugalskom umelcovi, ktorý sa rozhodol pre 3D graffiti.

Sergia Odeitha ti svojimi dielami vyrazí dych. Portugalský umelec sa začal graffiti venovať už v 90-tých rokoch. Už vtedy si spravil meno vo svojej rodnej krajine. Začal jednoduchými škicami. Tie kreslil poväčšine na vlaky, stanice a múry budov. Neskôr sa však dostal k veľkoplošným nástenným maľbám. Odeith sa naďalej vyvíjal, až sa dostal k pojmu 3D graffiti. Táto technika kombinuje uhly, linky a tiene, pomocou ktorých vytvorí jedno celistvé dielo, ktoré mnohokrát pôsobí až veľmi reálne. Najmä ak to dokáže spojiť so zaujímavým podkladom.

 

 

V roku 2005 získal medzinárodné uznanie za svoje anamorfické umelecké série, ktoré vyzerali ako zo sci-fi horor fikcie. Boli to napríklad obrovské potkany a pavúky. Nie je preto prekvapením, ak ti povieme, že tento chlapec si spravil skvelé meno všade vo svete. Maľoval dokonca už aj v USA, kde si ho pozvali len kvôli tomu, aby im trocha skrášlil určité miesta. Taktiež získal zmluvy s veľkými spoločnosťami ako Coca-Cola, Samsung a Shell.

 

Odeith Graffiti

Odeith Graffiti

Odeith Graffiti

Odeith Graffiti

Odeith Graffiti

Odeith Graffiti

Odeith Graffiti

Odeith Graffiti

Odeith Graffiti

Odeith Graffiti

1 2 3 4 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov