TOP 10

TOP 10: Toto sú tie najikonickejšie filmové hlášky

filmové hlášky

videní: 7.9K

Každý z nás má film, ktorý dokáže pozerať dookola a nikdy ho neprestane baviť. Rovnako prejavujeme sympatie aj pre obľúbených hercov, či obľúbené filmové hlášky. Portál Hollywood Reporter prišiel s rebríčkom tých 100 najikonickejších na základe hlasovania čitateľov. Súhlasíš so zoznamom?

 

 

Americký portál The Hollywood Reporter zameraný na filmových fanúšikov zostavil rebríček tých 100 najikonickejších filmových hlášok. O konkrétnom poradí potom rozhodovali samotní čitatelia portálu. Aby sme boli verní svojmu názvu, rozhodli sme sa rebríček skrátiť na 10 tých najpamätnejších. Kompletný rebríček nájdeš TU. Súhlasíš s výberom čitateľov, alebo by si zvolil iné filmové hlášky?

10. „Prvé pravidlo Klubu bitkárov: O Klube bitkárov sa nerozpráva!“  – Klub bitkárov (1999)

(„The first rule of Fight Club is: You do not talk about Fight Club.“ – Fight Club)

Edward Norton a Brad Pitt brali prípravu na Klub bitkárov (Fight Club) vážne. Obaja sa zapísali na lekcie v boxe, tae kwon do a zápasenia. Pitt dokonca navštívil zubára, aby mu odštipol kúsok z predného zuba. Kultovú hlášku, ktorá sa umiestnila na 10. priečke rebríčka, má na svedomí spisovateľ Chuck Palahniuk a na striebornom plátne ju predniesol Brad Pitt ako bitkár Tyler Durden.

9. „Nie je nad to byť doma.“ – Čarodejník z krajiny Oz (1939)

(„There’s no place like home.“ – The Wizard of Oz)

Čarodejník z krajiny Oz patrí k tým najlegendárnejším filmom, aké boli kedy natočené. Adaptácia románu Franka Bauma z roku 1900, ktorá sa do kín dostala v roku 1939, má v tomto rebríčku hneď dve ikonické filmové hlášky. Hoci film nie je vždy vernou kópiou knihy, táto konkrétna ikonická hláška sa objavila aj v knihe.

8. „To hovoríš so mnou?!“ – Taxikár (1976)

(You talkin‘ to me?!“ – Taxi Driver)

Čo sa stane, ak spolupracuje skvelý režisér Martin Scorsese a legendárny herec Robert De Niro? Film Taxikár (Taxi Driver) patrí medzi tie najlepšie hodnotené filmy vôbec. Legendárna hláška „To hovoríš so mnou?!“ bola navyše čistou improvizáciou De Nira. V scenári totiž stálo iba „Travis sa rozpráva sám so sebou pred zrkadlom“.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov