TOP 10

Solárne auto prešlo na jedno nabitie neuveriteľných 1000 km

solárne auto

videní: 1.0K

Solárne auto prekonalo rekordných 1000 km vďaka solárnej energii a malej batérii, ktorá sa ukrýva vo vnútri tohto futuristického solárneho elektromobilu.

Sunswift 7, solárne auto dosiahlo priemernú rýchlosť takmer 85 km/h a 1000 km zvládol za menej ako dvanásť hodín, čím vytvoril Guinessov svetový rekord.

Sunswift 7 je najnovší v dlhej rade úspešných solárne poháňaných automobilov z University of New South Wales v Sydney. Prvé vozidlo takéhoto typu bolo vyrobené v roku 1996.

www.sunswift.com/seven

Váži iba 500 kilogramov – približne štvrtinu Tesly – a môže sa pochváliť pôsobivou účinnosťou vďaka aerodynamickému dizajnu, motora a hnacej reťaze a neuveriteľné nízkemu valivému odporu.

Samozrejme, auto nie je spôsobilé pre cestnú premávku, pretože mu chýbajú rôzne bezpečnostné a povinné prvky. Cena je taktiež závratná, no výsledok tohto testu je dôležitým východiskovým bodom pre výrobu budúcich solárnych automobilov v krajine, ako je Austrália, ktorá je obdarená takmer celoročným slnečným žiarením.

Na dosiahnutie svetového rekordu tím UNSW testoval auto v Austrálskom automobilovom výskumnom teste (AARC) vo Wensleydale vo Victorii. Teraz si tak Sunswift 7 drží rekord pre „Najrýchlejší solárny elektromobil, ktorý prešiel na jedno nabitie viac ako 1000 km“.

„Je to veľmi zvláštne pomyslieť si, že sme vytvorili niečo, čo je najlepšie na celom svete, povedala manažérka tímu Sunswift Andrea Holden, študentka strojárstva na UNSW.

www.sunswift.com/seven

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov