TOP 10

TOP10: Najväčšie zlyhania miliardárov v dejinách

zlyhania

videní: 3.5K

2. Nirav Modi

indianexpress.com

Klenotník, ktorý bol obvinený z podvedenia Pandžábskej národnej banky. Konkrétne šlo o podvod vo výške 1,8 miliardy dolárov, ktoré následne použil na financovanie svojej firmy Firestart International, ktorá aj napriek tejto „finančnej injekcii“ skrachovala.

Nirav Modi v roku 2018 utiekol z Indie a o rok neskôr ho videli v Londýne a následne aj zatkli. Indické úrady sa snažia peniaze získať rozpredávaním jeho majetku. Nirav Modi pochádza z rodiny obchodníka s diamantmi. Vyrastal v Belgicku a do Indie sa presťahoval kvôli rodinnému remeslu.

3. Rishi Shah

therealdeal.com

Založil zdravotnícky mediálny startup Outcome Health. Na tento startup v roku 2017 vyzbieral od investorov 600 miliónov dolárov pri hodnote 5,6 miliardy dolárov. Po dvoch rokoch bol spoločne s dvoma manažérmi z Outcome obvinený z podvodu v hodnote približne 1 miliardy dolárov. Podľa obvinenia falšovali výkonnosť a úspešnosť produktov spoločnosti. Pred súd sa má postaviť v roku 2023.

4. John Kapoor

bbci.co.uk

Zakladateľ a generálny riaditeľ  spoločnosti Insys Therapeutics, ktorá sa zameriavala na výrobu opiátov. V októbri 2017 bol obvinený zo sprisahania. Snažil sa podplácať lekárov, ktorý na oplátku mali pacientom predpisovať fentanylový sprej spoločnosti Subsys, aj napriek tomu, že ho nepotrebovali. Ten bol určený na zmiernenie bolesti pri rakovine.

Po týchto udalostiach spoločnosť vyhlásila bankrot a v roku 2019 ukončila svoje podnikanie. V roku 2020 bol John Kapoor odsúdený na 5 a pol roka väzenia. Uznali ho za vinného z vydierania a sprisahania.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov