Zaujímavosti

Prečo japonské vlaky vyzerajú tak zvlášne a prečo neustále prekvapujú turistov?

Prečo japonské vlaky vyzerajú tak zvlášne a prečo neustále prekvapujú turistov?

videní: 1.8K

Vlaky sú hlavným dopravným prostriedkom pre cestujúcich v Japonsku. V krajine vychádzajúceho slnka sa nachádza 45 z 51 najrušnejších železničných staníc na svete. Prečo sú japonské vlaky také zvláštne a zároveň extrémne zaujímavé?

Japonsko je jednou z najrozvinutejších krajín sveta a zároveň notoricky známou pre svoju vysokú technologickú vyspelosť. Okrem toho ale Japonsko tiež dbá na pohodlie svojich obyvateľov a japonské vlaky sú toho skvelým príkladom. Sunrise Express je japonský nočný spací vlak. Skladá sa z častí Sunrise Izumo a Sunrise Seto. Tieto 2 spojené vlaky pravidelne premávajú na trase z Tokia do Okayamy, kde sa rozdelia a každý následne pokračuje do inej destinácie. Sunrise Izumo ide do Izumoshi, zatiaľ čo Sunrise Seto ide do Takamatsu. Cestou späť sú vlaky opäť spojené v Okayame a pokračujú spoločne do Tokia.

 

Cestovanie v tomto vlaku je vzrušujúca kultúrna skúsenosť, pri ktorej sa doslova ponoríš do japonskej kultúry. Na rozdiel od mnohých moderných vlakov má tento vlak až 6 typov ubytovania. A, samozrejme, nesmieme zabúdať ani na možnosť vychutnať si úžasnú japonskú prírodu.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sandy Ganlath (@sandy_ganlath)

Prvá trieda

Jednolôžková izba Deluxe alebo trieda A vyzerá ako útulná izba pre jednu osobu. K dispozícii je stôl so stoličkou a súkromným umývadlom vedľa postele. V tejto izbičke sú tiež svetlá a rádio, ale aj papuče, župan a súprava toaletných potrieb. Dokonca sa tu nachádzajú aj sprchy. Cestovanie v tejto triede prináša pocit, ako keby si bol v pohyblivej útulnej hotelovej izbe. Ak máš rád maximálny komfort a súkromie, určite sa ti toto samostatné oddelenie s uzamykateľnými dverami bude páčiť.

Druhá trieda

Ostatné typy ubytovania patria do druhej triedy, alebo teda do triedy B: Sunrise Twin, Single Twin, Single a Solo. Sú určené pre jednu alebo dve osoby. To ale neznamená, že tieto lôžka sú oveľa horšie ako v prvej triede. Cestujúci majú stále možnosť uzamknúť dvere a vytvoriť si tak súkromie, no v tomto prípade ide o kupé pre viac osôb. Samozrejme, ak cestuješ so svojimi priateľmi, tak je to skôr výhodou.

 

 

Nobinobi

Posledným typom je spací priestor Nobinobi. Ide o dvojpodlažný priestor s plochými a pevnými povrchmi. Každý spací priestor je od ostatných rozdelený malými drevenými výbežkami a disponuje samostatným oknom, z ktorého môžeš obdivovať prírodu alebo japonské metropoly. Sedadlá sú dostatočne dlhé na to, aby si sa v nich mohol pohodlne vyspať. Je to skvelá príležitosť zažiť miestnu kultúru a spoznať nových ľudí.

 

6-minútová sprcha

K dispozícii sú aj toalety, predajné automaty, fajčiarske kabíny a samostatné salóniky. Jeden vozeň je vyhradený pre cestujúcich odkázaných na invalidný vozík. Nezvyčajná a zaujímavá vec sa však deje v sprche. Sprcha totiž nie je zadarmo a ak ju chceš využiť, musíš si kúpiť špeciálnu kartu. Keď tak spravíš, voda potečie po dobu presne 6 minút, ktoré sa začnú odpočítavať na časovači. Tesne pred koncom limitu dostaneš výzvu, že by si mal začať zo seba zmývať šampón a mydlo. Samozrejme, po sprchovaní to nekončí: na konci musíš stlačiť tlačidlo automatického samočistenia sprchy.

Zdroj: Brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov