Zaujímavosti

Pluckley je najstrašidelnejšia dedina v Anglicku, v ktorej sa oficiálne nachádzajú duchovia

Pluckley je najstrašidelnejšia dedina v Anglicku, v ktorej sa oficiálne nachádzajú duchovia

videní: 1.4K

Malá a krásna dedinka s počtom obyvateľov približne 1000, ktorá sa nachádza v blízkosti Ashford v Kente. Aj keď sa na prvý pohľad zdá, že je to typická anglická dedinka podobná všetkým iným, nedaj sa oklamať. Pluckley je najstrašidelnejšia dedina v celom Anglicku.

Samotná obec je naozaj krásna a obklopená je nádhernou prírodou, niekedy bola táto dedina nazývaná aj ako “Anglická záhrada”. Kentišská krajina je naozaj veľmi stará a má bohatú históriu, ktorá siaha až doby bronzovej či železnej. Dedina leží na okraji Andredsweald, starobylého saského lesa, ktorý sa tiahne popri anglickom južnom pobreží. V roku 1998 bol Pluckley zapísaný do Guinnesovej knihy rekordov ako najstrašidelnejšia dedina s oficiálnymi dvanástimi duchmi, pričom videných bolo až 16 duchov.

K tomuto miestu sa viaže nespočetné množstvo desivých príbehov a aj stretnutí s duchmi. Duchov je tu možné naozaj vidieť, počuť a aj cítiť. My ti dnes predstavíme zopár z nich. Medzi najznámejších duchov patrí jednoznačne kričiaci muž, ktorého identita nie je zatiaľ známa, jeho krik je však veľmi hlasne počuť zo starých múrov. Aj takú cigánku tu veľmi dobre poznajú a vidieť je ju najčastejšie na moste či pri križovatke. Ďalej tu straší aj duch zbojníka, ktorý sa stal natoľko záručným a známym, že okradol skoro každého, kto cez križovatku prešiel. Strašidelný školník sa obesil v roku 1920 na strome a často je ho vidieť v dlhom čiernom kabáte a pruhovaných nohaviciach. Takisto tu môžeš vidieť aj dve Deringové dámy, ktoré tu strašia. Jedna z nich zomrela tak tragicky a veľmi mladá, že jej manžel sa nebol schopný na ňu pozrieť. Druhú dámu je vidieť na cintoríne svätého Mikuláša, ako chodí oplakávať hrob svojho dieťaťa. Vidieť je tu však ešte jednu dámu, ktorá už od roku 1900 nosí výrazné šaty. V dedine sa nachádza aj Black Horse Pub, ktorý bol postavený v roku 1450 a je vyhlásený za najkrvavejšiu krčmu v Anglicku. Straší v nej naozaj veľa duchov a ak sa odvážiš navštíviť túto krčmu, radi ťa privítajú a ponúknu výborným jedlom.

Ak si sa predsa len rozhodol navštíviť toto miesto, nezľakni sa, ak náhodou uvidíš na miestnej staničnej ulici prechádzajúci sa pár so psíkom, ktorý následne zmizne. Sú mŕtvi už pekných pár rokov a prechádzajú sa akoby sa nič nestalo. Ak si od teba bude taxikár pýtať doklady, nečuduj sa. Zvyknú si preverovať neznámych cestujúcich, pretože sa stáva, že ešte počas jazdy zmiznú. Sem tam je tu počuť na hlavnej ulici aj koče s konským záprahom, ktoré je však počuť až na poslednú chvíľku, že stihneš ledva odskočiť.

Zdroj: UKMythology | topdesat
Zdroj titulnej fotografie: “St Nicholas’ church” (CC BY 2.0) by Jules & Jenny

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov