Zaujímavosti

3 recepty na tú najlepšiu domácu horúcu čokoládu

3 recepty

videní: 4.9K

Jeseň, zubaté lúče slnka, ktoré nehrejú, studený dážď a silný vietor. Každého z nás by zahrial hrnček plný teplej a voňavej čokolády. Prinášame ti tieto 3 recepty na najlepšiu domácu horúcu čokoládu a už teraz si predstavujeme jej jemnú chuť a atmosféru, ktorú vytvorí.

Určite si sa už párkrát v horúcej čokoláde sklamal. Nie v každej kaviarni či reštaurácii vedia pripraviť túto lahodnú sladkosť. Raz je príliš hustá a pripomína puding, inokedy zas riedka a chutí ako slabé kakao. Návšteva cukrárne alebo čokoládovne je síce dobrý nápad, ale napokon, kde si máme vychutnať horúcu čokoládu viac, ako v pohodlí domova? Najlepšie na týchto domácich receptoch je to, že ich môžeme rôzne obmieňať podľa vlastnej chuti, niečo odobrať a pridať, zabaviť sa a koniec koncov aj ušetriť, keďže ingrediencie, ktoré si kúpime, nám vystačia na viac, ako len jednu várku.

Skúste tieto 3 recepty na domácu horúcu čokoládu:

1. Klasická mliečna horúca čokoláda

Ingrediencie:

150ml smotany na šľahanie

100g mliečnej čokolády

50ml plnotučného mlieka

Šľahačka na ozdobu

Postup:

V hrnci si zohrejeme smotanu, do ktorej nalámeme kúsky čokolády. Počkáme, kým sa zmes zjednotí. Nalejeme horúcu čokoládu do hrnčeka a pridáme plnotučné mlieko. Ozdobíme ju šľahačkou, vyložíme si nohy a vychutnáme sladkú odmenu.

hot-chocolate-570509_1920

www.pixabay.com

2. Škoricová horká horúca čokoláda

Ingrediencie:

50 g kvalitnej 70 % nastrúhanej tmavej čokolády

200 ml plnotučného mlieka

½ mokka lyžičky mletej škorice

2 plné lyžičky tmavého cukru

½ lyžičky kukuričného škrobu rozmiešaného v troche vody

10ks cukríkov marshmallow

Postup:

Zohrejeme mlieko v hrnci a pridáme doň škoricu zmiešanú s cukrom. Necháme zovrieť a stiahneme z plameňa. Pridáme nastrúhanú čokoládu a miešame metličkou, kým sa rozpustí. Pridáme škrob rozmiešaný vo vode a ešte raz za stáleho miešania necháme zovrieť. Nalejeme do hrnčeka a pridáme cukríky.

hot-cocoa

www.pixabay.com

3. Biela horúca čokoláda s krémom z mascarpone

Ingrediencie:

50g bielej čokolády

1/6 čajovej lyžičky muškátového orieška

2 kvapky mandľovej esencie

200ml plnotučného mlieka

50ml šľahačkovej smotany

1 polievková lyžica mascarpone

1 čajová lyžička kakaa na varenie

Postup:

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme bielu čokoládu s muškátovým orieškom. V panvici si zmiešame čokoládu s mliekom. Privedieme zmes do varu, pridáme vanilku a mandľovú esenciu. V miske si vyšľaháme šľahačku zo smotany a pomaly zamiešame mascarpone. Hrnček plný bielej čokolády dozdobíme krémom z mascarpone a posypeme kakaom. Otvoríme si rozčítanú knihu alebo zapneme rozpozeraný seriál a vychutnáme si naše dielo.

coffee-2806416_1920

www.pixabay.com

Plusom týchto jednoduchých receptov je ich variabilita. Môžeme si recepty osvojiť a pridať do nich obľúbené ingrediencie, či už je to čerstvé ovocie, chrumkavé sušienky, voňavá škorica alebo zlatistý karamel. Vyskúšaj si do hotovej čokolády pridať aj trošku podrvených čili papričiek alebo si z čokolády priprav drink, do ktorého pridáš chutný vaječný likér či whisky. Veľmi chutná je aj kombinácia kvalitnej čokolády a vareného vína. Možnostiam sa medze nekladú, stačí trošku experimentovať.

Zdroj: topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov