Zaujímavosti

Toto sú tie najbezpečnejšie miesta na svete. Ak nastane koniec sveta, radšej by si sa mal nachádzať na jednom z nich


videní: 9.9K

V týchto dňoch takmer neuplynie deň bez nejakej správy od spravodajskej organizácie, že sa blíži koniec sveta. Či už ide o jadrové vojny, zmena klímy, prípadne choroby. Ľudstvo bolo vždy fascinované myšlienkou na úplný zánik života.

Ale kde je najlepšie miesto, kam ísť v prípade konca sveta? Dom tvojich rodičov, bunker, alebo? Existuje k dispozícii veľa možností, ale kde je to najlepšie útočisko?

 

Business Insider dal dokopy mapu potencionálnych lokalít.

ISLAND

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Island je najviac izolovaná krajina v Európe a nachádza sa stovky kilometrov od pevniny. To ho drží v bezpečí pred akoukoľvek jadrovou skazou, morovou epidémiou, alebo povstavním. Bonus – v okolitých moriach je veľa rýb, takže sa nemusíš báť vyhladovania. Aj keď je tam dosť zima.

TRISTAN DA CUNHA

Foto:flickr

Foto:flickr

Tristan da Cunha je iné vzdialené miesto, kde si môžeš počkať na apokalypsu, ktorá sa preženie. Aj toto miesto má prosperujúcu ekonomiku založenú na rybách, takže ani tu nebudeš hladovať. Pokiaľ to nebude ryba, ktorá ťa napadne…

GUAM

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Guam je tichomorský ostrov. USA tu majú vojenskú leteckú a námornú základňu, na ktorú môže niekto zaútočiť, no je dobre chránená v prípade Tretej svetovej vojny.

CHIANG MAI

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Chiang Mai sa môže zdať ako podivná voľba. Je to mesto v Thajsku, no je to dosť dobrý výber. Chiang Mai sa nachádza v horách, do ktorých je veľmi ťažké sa dostať. Marc Faber, ktorý varoval pred apokalypsou, žije práve tu. Ak si on vybral toto miesto, môžeš si byť istý, že je tu dostatok dôvodov, prečo je na tomto zozname.

DENVER

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Denver je dokonalým úkrytom pred apokalypsou z niektorých dôvodov. Po prvé, Denver je v horách. Po druhé, ťaží sa tu prírodný olej a podľa konšpiračných teoretikov jeho letisko môže (ale nemusí) byť postavené na mieste obrovského podzemného bunkra.

PUNCAK JAYA

Foto:flickr

Foto:flickr

Puncak Jaya je miesto najväčšej svetovej zlatej bane, ktorá by sa nepochybne hodila v prípade nadchádzajúcej apokalypsy. Niekto totiž uctieva zlato ako Boha.

KAPSKÉ MESTO

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Ak by mala Tretia svetová vojna vôbec prísť, je veľmi pravdepodobné, že do nej budú zapojené tie najväčšie mocnosť sveta: Rusko a Amerika. A to je veľmi zlá správa pre tých v strede, teda pre Európu. Môže to však byť dobrá správa pre zvyšok sveta, vrátane Kapského mesta – najviac ekonomicky prosperujúce mesto v Afrike a navyše bez západného vplyvu.

BERN

Foto:flickr

Foto:flickr

Švajčiarsko bolo neutrálne v oboch svetových vojnách, takže môžeme predpokladať, že sa nezapojí ani do Tretej svetovej vojny. A ako bonus, veľa Švajčiarov je trénovaných v používaní strelných zbraní. V prípade núdze by ťa mohli chrániť.

NECKER ISLAND

Foto.flickr

Foto.flickr

Necker Island je, ako názov napovedá, ostrov. Ale nie tak hocijaký, ide o súkromný ostrov v Britských panenských ostrovoch, ktorý vlastní magnát Richard Branson. Ak chceš prečkať apokalypsu vo veľkom štýle, tak prečo nie práve tu.

TIERRA DEL FUEGGO – OHŇOVÁ ZEM

Foto:flickr

Foto:flickr

Tierra del Fuego je chránený proti jadrovým spadom svojimi silnými vetrami a navyše je tam veľmi pekne. Bol by si tam v bezpečí, zatiaľ čo okolitý svet by upadal do zabudnutia.

YUKON

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Odísť do Kanady je pre veľa ľudí vábny sen, takže je dobré vedieť, že tam bude človek v bezpečí. Yukon je jedným z najvýraznejších kanadských vzdialených osád a je to krajina bohatá na voľne žijúce živočíchy a nerastné bohatstvo.

KANSAS CITY

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Kansas City je pekná a vzdialená krajina, ktorá je obklopená krásnou a úrodnou pôvodu. Je to ideálne miesto na pestovanie plodín, ktoré by boli nevyhnutné v prípade jadrového armagedonu.

ISLE OF LEWIS

Foto:wikimedia

Foto:wikimedia

Isle of Lewis je škótsky ostrov a je vzdialený od pevniny len tri hodiny. Do značnej miery je sebestačný. Čo je dobré mať na pamäti? Britániu úspešne nikto nenapadol 900 rokov. A majú whisky.

Ozaj, spomenuli sme, že na ostrove majú whisky? 🙂

Takže kam by ste išiel?

ZDROJ: unilad.co.uk

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov