Zaujímavosti

Vzbura anjelov: Padlí strážcovia 2. časť)

biblia, anjelov

videní: 1.9K

Pokračujeme druhou časťou článku s názvom Vzbura anjelov. Prinášame pohľad na texty v Biblii doplnené textami Enochovej knihy, ktorá bola po stáročia popieraná a jej texty, napriek tomu, že boli z obdobných čias ako napríklad texty Genesis, sa do Biblie nedostali. Bez ohľadu na to, či ste alebo nie ste veriaci, nazrite s nami do tajov – nielen – kresťanstva.

Ako sme spomenuli v prvej časti článku, viac-menej to vyzerá, že katastrofu na Zemi spôsobia Strážcovia. Boh zachová len tých, ktorí mu budú verní. No a na tejto pasáži je zaujímavé okrem prvej letmej zmienky o Strážcoch taktiež popis katastrofy: na biblickú potopu trochu málo vody a trochu veľa horúca a ohňa. Na rozdiel od Biblie je tu možné pohromu lepšie stotožniť s nejakým známym javom – ako napríklad asteroidom alebo vulkanickou či tektonickou udalosťou neobvyklých rozmerov. Alebo jadrovou zbraňou? Neskôr uvidíme, že ani to nie je tak úplne vylúčené.

Následne je tu prítomných niekoľko odstavcov kalendárneho a astronomického textu, ktoré môžeme preskočiť, pretože vzápätí sa Enoch venuje omnoho zaujímavejšej skutočnosti: Strážcom alebo tiež padlým anjelom.

„V tých časoch sa ľudským synom rodili krásne dcéry. Keď to videli anjeli, Synovia nebies, povedali si, že by ich chceli za manželky, aby im taktiež rodili deti. Ich vodca Semyaza im na to povedal: To je veľký hriech, za ktorý by som zaplatil.“

Nakoniec však Synovia nebies svojho šéfa prehovorili. Okolo dvesto z nich zostúpilo na vrchol hory nazývanej Hermon, čo v preklade znamená „prekliatie“. Enoch pozná dokonca mená ich vodcov, okrem Semyaza uvádza ešte 18 dôstojníkov či poddôstojníkov. Pre úplnosť si ich vymenujeme aj tu: Urakiba, Ramiel, Kokabiel, Tamiel, Daniel, Ezeqiel, Baraqiel, Asael, Armaros, Batriel, Ananel, Zaqiel, Samiel, Satarel, Turiel, Yomiel, Sariel, Araziel. Z iných miest textu vyplýva, že významnou osobnosťou vzbury bol taktiež akýsi Azazel. Pokračujeme treťou časťou článku.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov