Zaujímavosti

Alkohol v Bielom dome: Toto boli tie najobľúbenejšie drinky všetkých amerických prezidentov


videní: 2.0K

Nikto nevie viac o pití v politike, ako spisovateľ Mark Will-Weber, ktorého kniha „Mint Juleps with Teddy Roosevelt: The Complete History of Presidential Drinking“ skúma príbehy obľúbeného alkoholického nápoja každého prezidenta.

„Prezidenti pijú z rovnakých dôvodov, ako pijeme my všetci,“ povedal nedávno Will-Weber pre Business Insider. „Niekedy preto, že je to súčasť práce, niekedy je to preto, že sú osamelí alebo v depresii. – To je celá škála dôvodov, prečo ľudia pijú.“

Will-Weber, pretože vedel, čo bývalí americkí prezidenti radi pijú, prináša „ľudský rozmer“ tých, pre ktorých normálne vytvárame piedestál.

Foto:Pixabay

Foto:Pixabay

Teraz sa pozri na obľúbené alkoholické nápoje amerických prezidentov

 

Prvý americký prezident George Washington, bol whisky alkoholik, rovnako ako Andrew Jackson, Martin Van Buren, Zachary Taylor a Andrew Johnson. Podľa Will-Webera Johnson bol taký opitý, keď dorazil v roku 1865 na inauguráciu Lincolnovho viceprezidenta, že musel byť odtiahnutý z pódia.

John Adams údajne začal každé ráno s tvrdým jablčným muštom. William Henry Harrison bol tiež veľký fanúšik.

Podľa Will-Webera, Thomas Jefferson kúpil toľko vína, že bol na pokraji finančného krachu.

James Madison, James Monroe, John Tyler, James K. Polk a Ulysses S. Grant boli všetci milovníci šampanského. Polk bol z nich najskromnejší pijan. Will-Weber porozprával o malom škandále, ktorý sa stal v Monroe, kde asi 1200 fliaš z Burgundska a šampanské z Francúzska, boli účtované Bielemu domu.

John Quincy Adams, Millard Fillmore, a James Buchanan vychutnávali vína z Madeiry, ktoré dostane svoju chuť tým, že sa opakovane zahrieva.

Podľa Will-Webera, Franklin Pierce bol jeden z najťažších pijanov menovaných Bielym domom. Zomrel na cirhózu pečene vo veku 64 rokov.

Na druhej strane, Abraham Lincoln zrejme pil najmenej, zatiaľ čo bol v úrade. Prezidenti Rutherford B. Hayes, William Howard Taft, Benjamin Harrison, a Calvin Coolidge boli tiež ľahkí pijani.

Pivo bolo voľbou pre Jamesa Garfielda a Grovera Clevelanda.

Foto:Pixabay

Foto:Pixabay

Podľa Will-Webera tendenciu abstinencie sa snažil presadiť Chester A. Arthur, chcel mať formálny Biely dom, ale on bol odmietnutý.

McKinley’s Delight bol vytvorený pre prezidenta Williama McKinleyho. Bol to silný nápoj vyrobený z whisky, sladkého vermutu, griotky a paliny.

Teddy Roosevelt používal čerstvú mätu zo záhrady Bieleho domu, pre svoju slávnu whisky s ľadom a mätou.

Woodrow Wilson a Dwight D. Eisenhower mali radi škótsku.

Hoci Warren G. Harding bol prezidentom počas prohibície, to mu nezabránilo, aby sa tešil z whisky pred hraním golfu.

Prezident Herbert Hoover požiadal o suché martini, zatiaľ čo trpel zápalom pľúc v jeho osemdesiatke, a Franklin D. Roosevelt bol známym milovníkom koktailov, najmä gin s martini.

Jeden z obľúbených príbehov o pití prezidentov Webera je príbeh o Harry S. Trumanovi, ktorý každé ráno začínal deň pohárikom bourbonu.

Podľa Willa-Webera, prezident John F. Kennedy pil rôzne miešané nápoje, ako napríklad kokteily, ale jeho favoritom bola krvavá mary.

Texaský rodák, prezident Lyndon B. Johnson sa tešil chlipkaniu chladného Texaského uvareného piva Pearl pri jazde okolo jeho ranča.

Foto:Pixabay

Foto:Pixabay

Will-Weber povedal o prezidentovi Richardovi Nixonovi, že pil drahé fľaše z  Château Lafite Rothschild – pritom svojím hosťom ponúkal lacnejšie víno.

Zatiaľ, čo pracoval v Snemovni reprezentantov Gerald Ford pil martini pri obede. Keď sa stal prezidentom, svojim zamestnancom navrhol, aby s týmto zvykom prestali.

Prezident Jimmy Carter nepil veľa – takže keď sa stretol so sovietskymi lídrami, namiesto pohárika vodky, si objednal malý pohár bieleho vína.

Prezident Ronald Reagan mal rád Orange Blossom Specials, vyrobený z pomarančového džúsu, vodky a sladkého vermútu.

George H. W. Bush si dal zo všetkého trošku, od piva až po vodku. Avšak, jeho syn George W. Bush nepil od chvíle, čo bol v úrade.

Keď bol ešte študent, Bill Clinton pravidelne pripravoval hadie uštipnutie: tvrdý mušt zmiešaný s pivom.

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Prezident Barack Obama je veľký fanúšik piva. Pod jeho administratívou, Biely dom varí vlastné medové pivo v ktorom používajú med zo žihľavky.

Aj keď novozvolený prezident Donald Trump neúspešne začal svoju vlastnú značku vodky – a jeho rodina prevádzkuje Trump Winery vo Virginii, – on sám nepije.

Zdroj:businessinsider.com

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov