Zaujímavosti

10 fascinujúcich faktov o zvieratách, ktorým dokážeš len ťažko uveriť

10 fascinujúcich faktov o zvieratách

videní: 1.9K

Zdieľame planétu s týmito divnými a zároveň nádhernými bytosťami, ale ako dobre ich vlastne poznáme? Dnes sa ti budeme snažiť trocha priblížiť niektoré z najzaujímavejších a nezvyčajných faktov o zvieratách. Väčšina z nich je naozaj neuveriteľná a fascinujúca. Niektoré z nich ťa priam až zaskočia natoľko, že budeš pochybovať o tom, či sú pravdivé. Ale my ťa ubezpečujeme, že všetko čo sa dočítaš v nasledujúcich riadkoch je iba čistá pravda. 10 fascinujúcich faktov o zvieratách, ktorým dokážeš len ťažko uveriť:

01. Kozy majú akcent

faktov

www.pixabay.com

Výskum dokázal, že rovnako ako u ľudí, aj u kôz dochádza k zmene hlasu. To závisí od prostredia a času, ktoré zviera strávi pri svojich rovesníkoch!

02. Vlci si pomáhajú celý život

Svorka vlkov sa často skladá z alfa samca a samice. Samozrejmosťou sú aj ich potomkovia. Staršie mláďatá sa tak často pomáhajú starať o svojich mladších súrodencov.

03. Existuje druh medúzy, ktorá je nesmrteľná

Táto podivná podvodná bytosť dokáže replikovať tkanivá svojho tela pomocou kmeňových buniek, ktoré sa v podstate reinkarnujú.

04. Tučniaky si vyberajú partnera na celý život

faktov

www.pixabay.com

Tučniaky sú jednoducho romantické bytosti. Ak sa samcovi zapáči samička, nájde jej ten najokrúhlejší kamienok a donesie jej ho ako symbol jeho náklonnosti.

05. Slony majú neuveriteľné spoločenské zvyky

Slony dokážu plakať ale aj sa smiať. Usporadúvajú ceremoniály na pozdravenie, aby tak privítali späť svojho člena rodiny, ktorý bol na chvíľu preč. Dokážu spraviť aj “pohreb” pre jedného z členov, ktorý odišiel už naveky.

 

06. Kravy majú svojich najlepších priateľov

Štúdie dokázali, že kravy sú veľmi spoločenské a môžu mať vo svojom stáde zopár obľúbencov. Ak sú od takýchto priateľov oddelení, môže dôjsť až k stresu a úzkosti.

07. Spev veľrýb sa šíri rovnako ako ľudská hudba

Oblasť v ktorej žije niekoľko veľrýb je charakteristická tým, že si v nej všetky veľryby “spievajú” rovnakú pieseň. Ak je pieseň dostatočne chytľavá, dostane sa aj do iných oblastí, rovnako ako ľudská populárna hudba. Ostatné skupiny veľrýb sa taktiež učia spievať.

08. Levice držia spolu celý život

Levice – sestry spolu dokážu žiť celý život. Keď majú mláďatá, malé samičky ostávajú žiť so svojimi matkami, zatiaľ čo samci sa odvážia ísť do sveta a nájsť svoju vlastnú hrdosť.

09. Mužské morské koníky vynosia svoje mladé

faktov

www.pixabay.com

Morské koníky sú monogamné. Pokiaľ ide o párenie, sú to práve muži, ktorí nosia oplodnené vajíčka, kým nebudú pripravené na narodenie. Zaujímavosťou je, že morské koníky sa pri plávaní držia za svoje chvosty – rovnako ako ľudia za ruky.

10. Ustrice dokážu zmeniť svoje pohlavie.

V závislosti od toho, čo je pre súčasnú párovú sezónu najužitočnejšie, môže ustrica meniť svoje pohlavie medzi mužom a ženou.

Zdroj: brightside

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov