Zaujímavosti

Slovanský Enoch alebo poznávací výlet po nebesiach: 2. časť

slovanský

videní: 2.4K

„Tak som zavolal svojich synov Matuzalema, Regima a Gaidada a povedal som im tú úžasnú novinu,“ napísal o tom Enoch. Chlapci si najprv museli pomyslieť, že sa foter definitívne zbláznil, ale nahlas nepovedali nič, pretože v oných časoch sa odporovať otcovi nepatrilo. Pokračujeme druhou časťou článku o Enochovi, ktorému bolo umožnené „spoznávať“ nebesá.

Následne sa Enoch vrátil k anjelom, tí naštartovali krídla a už sa letelo. Prvá zastávka bola niečo, čo Enoch pomenoval prvé nebo. Bolo tu more „väčšie než more na zemi“ a anjeli, čo ovládali pohyb hviezd. Potom videl akési skladisko plné pokladov, ale napodiv i veci bežnej dennej potreby, ako napríklad olivový olej.

Nasledovalo druhé nebo, ktoré slúžilo ako väzenie, takže sa vyznačovalo odpovedajúcou pochmúrnosťou. Sprievodcovia Enochovi vysvetlili, že tu si odpykávajú tresty tí, ktorí sa protivili Božej vôli. V treťom nebi zase bolo niečo, čo Enoch popisuje ako rajskú záhradu, ale nie pre okrasu: „Nebol tu jediný strom, ktorý by nerodil plody, a každá piaď bola úrodná.“ Jednalo sa o skleník? Možno, rozhodne ale o skleník veľký, pretože v prevádzke ho udržiavalo 300 anjelov. A takto pokračovalo ďalej až do neba desiateho, kde už na Enocha čakal sám Boh. Alebo niekto, kto sa zaňho vydával, v každom prípade ale najvyšší šéf všetkých anjelov, ktorých počty – aspoň podľa Enochovho rozprávania – atakovali prinajmenšom desaťtisíce (a existuje tu podozrenie, že vyššiu číslovku proste len rozprávač neovládal).

V týchto riadkoch rozprávania vidia niektorí autori archeoastronautických hypotéz dôkaz o Enochovej ceste na orbitálnu stanicu návštevníkov z hviezd. Nedá sa to vylúčiť, avšak indície sú slabé, pretože vydesený praotec nie je v popise veľmi konkrétny. Taktiež by sme neboli, ak by nás vytiahli z postele, posadili do rakety a vystrelili na Medzinárodnú kozmickú stanicu. A to na rozdiel od Enocha nie sme prostí kočovníci a vieme, ako ISS funguje a že vlastne vôbec existuje. Pokračujeme treťou – záverečnou – časťou článku.

Zdroj: Pexels | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov