Zaujímavosti

10 tajomstiev, ktoré sa skrývajú za tými najväčšími magickými trikmi

magickými trikmi

videní: 1.6K

Všetkých nás (nielen) ako deti fascinovali magické triky predvádzané tými najväčšími iluzionistami, z ktorých stojí za spomenutie minimálne Copperfield, či Houdini, ak zájdeme ešte ďalej do minulosti. A určite sme si všetci minimálne raz povedali “Ako to spravil?!”. Nuž, odpoveď na túto otázku je často omnoho jednoduchšia, než sa môže zdať. V tomto článku sa dozvieš tajomstvá, ktoré sa ukrývajú za tými najväčšími magickými trikmi. 

10. Zmiznutie Sochy slobody

V roku 1983 David Copperfield nechal zmiznúť Sochu slobody. Tento trik však možno vysvetliť veľmi jednoducho. Socha bola obalená obrovským kusom látky alebo pokrytá veľkou obrazovkou umiestnenou pred publikom. Celé osvetlenie pamiatky bolo vypnuté s výnimkou reflektorov. Táto jednoduchá príprava vytvorila ilúziu prázdneho priestoru a dielo dokonali svetlá, ktoré oslepili publikum.

9. Zmiznutie kamióna

Ako nechať zmiznúť obrovský kamión, ktorý je obklopený publikom zo všetkých strán? Jednoduché! Všetko, čo musíš urobiť, je vytvoriť špeciálnu konštrukciu nad vozidlom, vytvoriť falošné publikum zo svojich kamarátov a požiadať niekoho, aby nákladné auto odstránil spod konštrukcie. Po zdvihnutí plachty tam kamión nebude. To je dôvod, prečo tento trik možno vidieť len v televízii. 🙂

8. Levitácia

Muž levitujúci uprostred ulice nie je ani kúzelník, ani jogín. Kľúčom k úspechu tejto ilúzie je šikovné umiestnenie oceľovej konštrukcie v oblečení. Samozrejme, nie sú to žiadne špeciálne schopnosti, len cvik a tréning.

7. Ruka cez sklo

Ani v tomto prípade nejde o žiadne superschopnosti, no o dávku dôvtipu a inteligencie. Kúzelník strčí ruku cez sklo a vytiahne náhrdelník z vitríny. Až na to, že v skle je diera, ktorú si posunie šikovným mechanizmom napojeným na nožný pedál.

6. Ako zmeniť 1 dolár na 50 dolárov

Kúzelník dokáže premeniť 1-dolárovú bankovku na 50-dolárovú. Schopnosť, ktorú by chcel mať určite každý z nás, avšak nie je to tak, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Kúzelník zloží 1-dolárovú bankovkú trikrát na polovicu, no trik spočíva v tom, že zozadu je k nej prilepená 50-dolárová bankovka. Takže po otočení bankovky a následném rozložení sa z pôvodnej stane bankovka s 50-krát väčšou hodnotou.

5. Chôdza po vode

Trik sa zvyčajne vykonáva v bahnitých alebo kalných riekach alebo v umelo vytvorených vodách, ako sú bazény. Hlavným cieľom je vytvoriť sklenenú alebo číru plastovú platformu, ktorá je pre divákov v podstate neviditeľná. Vďaka nej môže kúzelník chodiť po vode bez toho, aby bol skutočným Božím synom.

4. Únik z vodnej nádrže

Jeden z najznámejších trikov, ktorý je možné vidieť v rôznych variáciách, no jeho podstata je rovnaká. Kúzelník sa snaží oslobodiť z púť za čo najkratší čas, no aby mal čo najlepšiu motiváciu, nachádza sa v nádrži naplnenej vodou. Hoci je pravdou, že na tento trik je potrebné mať určitý stupeň znalostí, skúseností a fyzickej sily, rozhodne nejde o žiadnu mágiu. Podstatou je množstvo falošných zámkov. Niektorí kúzelníci sa rozhodli trik okoreniť zvieracou kazajkou. Samozrejme falošnou alebo inak upravenou.

3. Trik s podpísanou kartou

Iluzionista požiada niekoho z divákov, aby sa podpísal na náhodnú kartu. Potom ju roztrhne na 4 kusy a magicky obnoví podpísanú kartu pred prekvapeným publikom. Tajomstvo je pomerne jednoduché: iluzionista má vo vrecku zloženú kartu a nahradí ju podpísanou kartou. Skrytá karta je roztrhnutá a podpísaná je maximálne v bezpečí. Tento trik je známy v rôzynch variáciách, no princíp je v podstate rovnaký alebo veľmi podobný.

2. Hltanie meča

Niektorým umelcom môže trvať učenie prehĺtania meča trvať roky, pretože ide o extrémne nebezpečný kúsok. Avšak fakíry z celého sveta ohromujú ľudí ľahkosťou, akou sú schopní meč prehltnúť. Trik vyžaduje veľa fyzickej a psychologickej prípravy. Iluzionista musí zaujať takú polohu, aby jeho hrdlo a žalúdok vytvorili priamku. Jedine takto meč nepoškodí jeho vnútornosti. Účastník súťaže Británia má talent (na videu) ale dostal toto umenie na úplne novú úroveň. 🙂

1. Rozrezaný na polovicu

Títu ilúzia funguje iba vtedy, keď sa na iluzionistu pozeráš spredu. Z boku je možné vidieť, že od kolien až po pás je to vlastne plastová figurína. Oblečenie a postoj tela vytvárajú perfektnú ilúziu muža, ktorý je rozrezaný na polovicu.

Zdroj: BrightSide / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov