Zaujímavosti

Rontgenové oči či dokonalá pamäť? Toto je 10 ľudí, ktorých kuriozita nemá hraníc

kuriozita

videní: 1.8K

Keď sa ti tvoj život zdá zvláštny, odteraz už nebude. Kuriozita týchto ľudí ťa šokuje! Muž, ktorý má navždy zdvihnutú ruku či dievča s röntgenovým videním? Že to nie je možné? Tak pozeraj…

10. Najdlhšie oficiálne mŕtva osoba, ktorá žije

Lal Bihari je indický farmár a aktivista z Amily, ktorý bol oficiálne mŕtvy medzi rokmi 1975 a 1994. Bojoval s indickou byrokraciou devätnásť rokov, aby dokázal, že je naozaj živý.

kuriozita

9. Muž, ktorý má natrvalo zdvihnutú ruku

Sadhu Amar Bharati zdvihol ruku v roku 1973 na počesť boha Šivu a odvtedy ju nevie dať dole.

kuriozita

8. Žena, ktorej kuriozita je osí pás

Michele Kobke, dvadsaťšesťročná žena z Nemecka, zúžila svoj pás z dvadsaťpäť centimetrov na šestnásť tým, že nosila korzet každý deň počas troch rokov, dokonca aj počas spánku. A aj napriek tomu, že má užší pás než väčšina modeliek na prehliadkach, dúfa, že sa jej podarí pokoriť hranicu 14 centimetrov.

kuriozita

7. Žena, ktorá si všetko pamätá

Jill Price tvrdí, že si pamätá všetko, odkedy bola tínedžerka. Naozaj všetko. Napríklad aj kedy sa v ktorý deň prebudila, čo jedla alebo s kým sa stretla. To všetko je uložené v jej mozgu a môže byť vyvolané pesničkami, vôňami alebo miestami. Považuje to za prekliatie, pretože nemôže zabudnúť na kopec vecí, je to záťaž pre jej zdravý rozum. Táto kuriozita jej nedá ani na chvíľu oddýchnuť.

kuriozita

6. Muž, ktorý žil takmer dve desaťročia na letisku

Mehran Karimi Nasseri je iránsky utečenec, ktorý od 26. augusta 1988 do júla 2006 žil v letiskovej hale Terminálu jedna na letisku Charles de Gaulle vo Francúzsku. Jeho príbeh sa stal hlavnou inšpiráciou a základom filmu s Tomom Hanksom – The Terminal.

kuriozita

5. Vojak, ktorý veril, že druhá svetová vojna stále trvá

Pred takmer tridsiatimi tromi rokmi bol v džungli Guamu nájdený japonský vojak z druhej svetovej vojny Hiroo Onodu a prežil tam takmer tri desaťročia. Na základe príkazu, aby sa za žiadnych okolností nevzdal, Hiroo Onoda bojoval svoju vlastnú vojnu a vzdal sa len vtedy, keď major Jošimi Taniguči, ktorý sa odvtedy už stal kníhkupcom, osobne prišiel, aby mu dal rozkaz.

kuriozita

4. Rohatá babička

V roku 2010 šokovala 101-ročná čínska žena menom Zhang Ruifang svojich priateľov, rodinu a zvyšok sveta, keď sa objavila na titulkách novín a magazínov pre jej výrastok na hlave, ktorý vyzerá ako roh.

kuriozita

3. Dievča s röntgenovými očami

Nataša Demkina je známa v rodnom Rusku ako “Dievča s röntgenovými očami.” Nataša tvrdí, že má schopnosť vidieť cez ľudskú pokožku priamo do vnútra tela. Neuveriteľná kuriozita! S jej strašidelnými, ale úplne presnými lekárskymi diagnózami zatvorila ústa aj svojim najväčším kritikom.

kuriozita

2. Muž, ktorý nesie svoje dvojča vo vlastnom bruchu

Tento muž žije v meste Nagpur v Indii. Bhagat tvrdil, že vždy cítil, že jeho veľké brucho je kuriozita. V horúcej letnej noci v roku 1999 sa tridsaťšesťročný Bhagat dostal do nemocnice, pretože jeho žalúdok bol tak opuchnutý, že sotva dýchal. Užasnutí lekári zistili, že vnútri jeho brucha je nevyvinutá polovica tela dieťaťa, Bhagatovho dvojčaťa, ktoré sa nikdy nenarodilo.

kuriozita

1. Žena, ktorá mala 17 osobností

Karen Overhillová mala extrémny prípad viacnásobnej poruchy osobnosti. V roku 1999 sa začala objavovať na cudzích miestach bez toho, aby vedela, ako sa tam dostala. Objavila záložky vo svojich knihách presunuté ďalej, ako si pamätala. Počula v noci hlasy, ktoré rekapitulovali udalosti dňa a často sa rozbehla k ľuďom, ktorí ju poznali, ale ona si nespomínala na stretnutie s nimi. Nakoniec zistila, v čom spočíva jej kuriozita. Žila so sedemnástimi odlišnými osobnosťami, no nakoniec sa jej ich podarilo zbaviť liekmi.

kuriozita

Zdroj: list25 | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov