II. svetová vojna

Nacisti a Antarktída: Poklady nacistov 4. časť

nacisti

videní: 1.4K

O mnoho rokov neskôr sa do Antarktídy vydala „Hartmannova výprava“, aby vyzdvihla „Svätú kopiju“ a ďalšie poklady tretej ríše. V roku 1969 Rudolf Hess nastúpil do nemocnice s vredom. Pár dní na to bývalý člen posádky ponorky U-530, jednej z dvoch, ktorá sa po skončení druhej svetovej vojny vzdala Argentíne, dostal kľúč od trezoru vo švajčiarskej banke. V ňom našiel kľúč od iného sejfu, ktorý obsahoval niekoľko zapečatených obálok. Odkaz bol podpísaný písmenom H. Prinášame štvrtú časť článku z mini série s názvom Nacisti a Antarktída.

Po otvorení obálok sa námorník dozvedel, že má obsah bezpečnostnej schránky doručiť mužovi, ktorý chránil Kopiju osudu a ďalšie nacistické poklady. Buechner ho vo svojej knihe nazýval ako plukovníka Maximiliana Hartmanna.

Ten zostal po vojne v Nemecku, ale jedným z posledných činov, ktoré vykonal, bolo zaistenie, aby sa Martin Bormann a iní nacistickí pohlavári dostali ponorkou z krajiny. Tento námorník odovzdal obálky Hartmannovi a toho ich obsah doslova vzrušil. Odkaz od Karla Haushofera stanovil presné miesto v Antarktíde, kam boli na konci vojny poslané bronzové skrinky. Druhá obálka Hartmannovi nariaďovala, aby vzkriesil Himmlerovu ritiersku veleradu pod novým názvom Rytieri Svätej kopije. Tento rád bol údajne zasvätený cieľu nastoliť svetový mier. Tretia obálka obsahovala peniaze, prostredníctvom ktorých mal Hartmann rád obnoviť a previezť Kopiju osudu z úkrytu v Antarktíde.

Buechner prehlásil:
Skupina mala teraz úplne iný zámer. Hlavným cieľom ich novej úlohy bolo dosiahnutie svetového mieru. Za ďalší ústredný cieľ si stanovili znovuzjednotiť vlasť. Kľúčový význam mala potreba moci Svätej kopije.

Po sérii dobrodružstiev, ktoré sa podobali zápletkám z brakovej literatúry, Hartmann s tromi ďalšími rytiermi prileteli vrtuľníkom do Antarktídy. Našli a odstránili oceľové plechy chrániace vchod do úkrytu. Sotva vošli dnu a ocitli sa v chodbe vystuženej oceľou. Tá viedla desať metrov do vnútra hory. Tam narazili na ľadové stĺpy a menšiu jaskyňu. Pokračujeme piatou časťou článku našej mini série.

Zdroj: stoplusjednickatopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov