Zaujímavosti

Nacistický pohlavár Heinrich Müller pochovaný na židovskom cintoríne?

Nacistický pohlavár Heinrich Müller pochovaný na židovskom cintoríne?

videní: 1.3K

Heinrich Müller bol obávaným šéfom gestapa, kam ho naverboval Heydrich. Z pôvodného policajta sa vypracoval na jedného z najvyššie postavených a najukrutnejších gestapákov. V roku 1942 sa zúčastnil neslávne známej konferencie vo Wansee, kde bol najvyšším predstaviteľom predstavený plán konečného riešenia – vyhladenia Židov. Do roku 1942 podliehal priamo Heydrichovi a po jeho zavraždení Himmlerovi.

Profesor Johannes Tuchel označil Müllera za „byrokrata“. Podobne ako Eichmann vraj proste len vykonával rozkazy. Behom svojej „kariéry“ počas nacistického režimu mal na svedomí hromadné zločiny, značnou mierou sa podieľal na holokauste, zúčastnil sa konferencie vo Wansee a je zodpovedný za masové zabíjanie sovietskych vojnových zajatcov.

Spojenci po ňom určitú dobu pátrali, ale naposledny bol spozorovaný v berlínskom bunkri dva dni po Hitlerovej samovražde. Od tej chvíle akoby sa po ňom zľahla zem. Mnoho ľudí napadlo, že unikol, pretože po jeho tele neostalo ani stopy a o jeho smrti neexistuje žiadna správa.

Tuchel však pri bádaní v Müllerovom prípade prišiel na kľúčový dôkaz. Na konci vojny hrobár pochoval na židovskom cintoríne v obvode Berlín-stred muža v uniforme. Keď Tuchel porovnal doklady a vyznamenania nájdené pri mŕtvole s údajmi v nemeckom archíve a so spismi CIA, zhodovali sa s Müllerovými.

Na židovskom cintoríne v Berlíne má hrob slávny nemecký osvietený filozof Moses Mendelssohn. Nacisti ho zničili. V masových hroboch tam bolo pochovaných mnoho obetí spojeneckých náletov a dnes je cintorín židovským pamätníkom a pútnickým miestom. Iróniou osudu totiž je, že sa podľa všetkého stal miesto posledného odpočinku jedného zo strojcov holokaustu.

Keďže nemohol byť zrealizovaný test DNA, Müllerov údel sa s istotou nedozvieme. Tuchel však na základe dokumentov preukázal, že sa jeho život s najväčšou pravdepodobnosťou skončil v posledných fázach vojny a pozostatky ležia v masovom hrobe na židovskom cintoríne v Berlíne. Judaizmus zakazuje exhumáciu, a preto tam pravdepodobne ostane na veky vekov.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov