II. svetová vojna

Nacisti a Antarktída – Prológ 1. časť

nacisti

videní: 2.1K

Maďarský emigrant Ladislao Szabó ako prvý prišiel s tým, že nacisti majú tajné základne v Antarktíde. Túto domnienku vyslovil už v júli 1945 a týkala sa taktiež Hitlerovho úteku v nemeckej ponorke do Antarktídy. Neskôr tieto výroky podrobnejšie predstavil popierač holokaustu Ernst Zündel. Ešte viac ich rozviedol predovšetkým Howard Buechner. Vitajte pri mini sérii článkov s názvom Nacisti a Antarktída.

Ten sa zaujímal hlavne o „posvätné relikvie“, napríklad Kopiju osudu, ktorou rímsky vojak prebodol ukrižovanému Kristovi bok. Buechnera kontaktoval niekto zo skupiny ľudí, ktorá ma la za úlohu kopiju prepašovať do bezpečia na antarktickú základňu. Tým človekom mal byť istý kapitán Wilhelm Bernhart, priznal však, že to nie je jeho pravé meno. „Bernhart“ povedal, že kópiu prepravil v roku 1945 ponorkou do Antarktídy a taktiež ju pomohol objaviť „skupine nemeckých podnikateľov“ pri „Hartmannovej výprave“ v roku 1979. Buechner sa odvolával na list podpísaný Hartmannom, ktorý mu ktosi ukázal spolu s fotografiami a denníkom expedície. Podľa Bernharta bol kapitán Maximilian Hartmann – čo je ďalší pseudonym – poverený úlohou previezť kopiju do Antarktídy zároveň s ďalšími pokladmi tretej ríše. V roku 1979 „Hartmannova výprava“ kopiju vyzdvihla a vrátila do Európy. Následne sa relikvia dostala do rúk tajuplného rádu Rytierov Svätej kopije.

Nemci si robili nárok na Krajinu kráľovnej Maud a premenovali ju na Nové Švábsko (v nemčine Neu Schwabenland, anglicky New Swabia). Výprava z rokov 1938 – 39 oblasť preskúmala a vyhotovila viacero fotografií. Toľko priznáva každý. Predmetom zúrivých sporov je však to, čo presne expedícia objavila a či v mieste vznikla nemecká „kolónia“.

Buechner tvrdí, že vo vnútrozemí objavila niekoľko oblastí bez ľadu, jazera a vegetácie. To viedlo k príbehu o stanici 211 (niekedy nazývaná aj ako základňa 211), domnelej nemeckej základni. Buechner sa o nej vo svojich knihách nezmieňuje, za to iní autori áno. Pokračujeme druhou časťou článku z mini série s názvom Nacisti a Antarktída.

Zdroj: stoplusjednickatopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov