Zaujímavosti

Pravidlá, ktoré treba dodržiavať, keď vyberáš opaľovací krém

Pravidlá, ktoré treba dodržiavať, keď vyberáš opaľovací krém

videní: 883

Zakaždým, keď je tvoja pokožka vystavená slnku, poškodzujú sa kožné bunky, čo často vedie k rakovine kože. A pred tým ťa ochráni jedine opaľovací krém.

Veľa ľudí si vôbec neuvedomuje, akú dôležitú úlohu by mal opaľovací krém v našom živote zohrávať. Mal by si si ho nanášať každý deň predtým, ako vstúpiš pod škodlivé ultrafialové lúče. Spôsob, ako sa im vyhnúť, neexistuje. Či je slnečno alebo je zamračené, žiarenie tam stále je. Ak budeš dodržiavať nasledovné pravidlá, riziko poškodenia kože môžeš eliminovať.

Pravidlá, ktoré treba dodržiavať, keď vyberáš opaľovací krém

Konkrétne prísady pre ochranu pred UV žiarením

Pri svojom love na výrobok proti slnečnému žiareniu vyhľadaj medzi tými malými písmenkami aspoň jednu z nasledujúcich prísad: benzofenóny (oxybenzón), cinnamáty (oktylmetyl-cinnamát a cinoxát), sulisobenzón, salicyláty, oxid titaničitý, oxid zinočnatý, avobenzón (Parsol 1789) a ecamsule (Mexoryl SX). Kyselina para-aminobenzoová (PABA) a benzofenóny, ako napríklad dioxybenzón, oxybenzón alebo sulisobenzón, nie sú vhodné pre deti ani pre citlivú pokožku. Ak máš problematickú kožu, vyhni sa parfumom, konzervačným látkam alebo alkoholu. Namiesto nich sa môžeš zamerať na oxid titaničitý alebo oxid zinočnatý.

Má opaľovací krém SPF 15 alebo vyššie?

Na blokovanie nepriaznivých účinkov slnka je nevyhnutná aj ďalšia ochrana pred lúčmi UV. Pri výbere opaľovacieho krému si pozri, aké má hodnoty SPF. Je to vlastne údaj, ktorý zobrazuje, ako efektívne ťa opaľovací krém chráni pred spálením. Čím citlivejší si na slnečné svetlo, tým vyššia by mala byť hodnota SPF. SPF 30 efektívne pôsobí na problematické stavy pokožky.

Pravidlá, ktoré treba dodržiavať, keď vyberáš opaľovací krém

Nie všetky opaľovacie krémy sú vodeodolné

A toto veľa ľudí nevie. Ak vykonávaš nejakú fyzickú aktivitu, pri ktorej sa potíš, alebo chodíš rád na kúpaliská a jazerá, treba si zaobstarať vodeodolnú verziu. Ale veľakrát ani tá nemá 100 % účinok, takže po ukončení cvičenia alebo po vylezení z vody, by si mal po 40 minútach natrieť svoje telo znova.

Oplatí sa doňho investovať, pozor na dátum expirácie

Opaľovacie krémy majú tendenciu sedieť na hornej poličke v skrini celé roky, pretože každý rok pred dovolenkou kupujeme nový kus. Tento rok ale nevyhadzuj svoje peniaze do vzduchu! Uisti sa, že si kúpiš krém, ktorá je pre tvoju pokožku najlepší. Ak ho nebudeš používať príliš často (čo by si mal), kúp si jednoducho menšiu fľašu. A všetky staré krémy, čo sa ti váľajú všade v kúpeľni, vyhoď. Po dátume expirácie už aj tak nebudú mať žiadny účinok.

Zdroj: lifealth topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov