Zaujímavosti

Bežné chyby, ktoré robíme pri nanášaní suchého šampónu

suchého šampónu

videní: 911

Keď sú naše vlasy naozaj mastné a nemáme čas na ich umývanie, jedinou rýchlou voľbou býva použitie suchého šampónu. Mnoho z nás ho ale používa nesprávne.

Mastné a spadnuté vlasy ešte nikomu na kráse nepridali, no niekedy je málo času na ich umytie. Práve šetrenie času je asi najväčšia výhoda suchého šampónu. Jeho použitie je vhodné najmä v zimných mesiacoch. Vtedy, ak sú vlasy po klasickom umývaní vlhké alebo čiastočne mokré, ich mráz môže poškodiť. Po suchom šampóne neprichádzajú do kontaktu s vodou, preto tu problém s ich narušením nehrozí.

Tiež sa nám hodí aj v letných mesiacoch, kedy navštevujeme rôzne výlety či chaty, kde môže byť obmedzený prísun vody. To znamená, že jeho použitie je veľmi praktické aj na cestách, kedy svoj zovňajšok potrebuješ ľahko a rýchlo zatraktívniť. Šetrí čas a ty sa nemusíš zdržiavať oplachovaním a fénovaním.

Bežné chyby, ktoré robíme pri nanášaní suchého šampónu

Používanie suchého šampónu má tiež svoje nepísané pravidlá

V prvom rade si treba uvedomiť, že suchý šampón je niečo ako záchranná sieť, nie je vhodný pre každodenné použitie. Preto ním nenahradzuj klasické prípravky, používaj ho len v ojedinelých prípadoch. Kaderníci pred ním varujú, pretože dlhodobým používaním vraj môžeš svoju pokožku hlavy vysušiť a priviesť ju k lupinám. Pri aplikácii tak musíš byť dôsledná a maximálne opatrná, aby ti neostal viditeľne vo vlasoch.

Bežné chyby, ktoré robíme pri nanášaní suchého šampónu

Chyby, ktorých sa dopúšťame

Keď sú vlasy mastné, ideálne množstvo suchého šampónu funguje ako zázrak – oživuje sviežosť a živosť vlasov. Ak ho však použiješ príliš veľa, bude to mať negatívny účinok a tvoje vlasy budú matné a sfarbené. Mnoho z nás tiež používa zázrak v spreji príliš blízko k pokožke hlavy. To dodáva vlasom biely kriedový vzhľad, kvôli ktorému to vyzerá, že máme šediny. Nikdy výrobok nevmasíruj hneď po použití! Daj mu nejaký čas na jeho prácu (veď aj ty neupraceš kuchyňu behom dvoch minút!) a akonáhle absorbuje olej v korienkoch, potom ho jemne vmasíruj. Ak sa chceš vyhnúť dotyku s rukami, môžeš použiť aj kefu alebo hrebeň.

Zdroj: lifealth topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov