TOP 10

TOP10: Najdrahšie psy. Ktoré plemeno stojí najviac?

psy

videní: 5.2K

Ak si chceš zaobstarať psíka, výber plemena je veľmi dôležitý. Určite ti je jasné, že nie všetky psy sa hodia do každých podmienok. Okrem toho, že rasu si treba vyberať podľa povahy a toho, na čo bol daný pes šľachtený, mnoho ľudí pozerá aj na cenu. Toto je rebríček, ktorý ti ukáže tie najdrahšie psy. Do úvahy berie okrem ceny šteňaťa aj náklady na chov. 

10. Baset

Cena až 1000 eur

Tieto aristokratické psy majú výborné lovecké inštinkty. Využívajú sa pri love vo svorke. Baset ma neuveriteľnú výdrž a pokojnú, mierumilovnú povahu. Vie byť však aj naozaj tvrdohlavý.

9. Nemecký ovčiak

Cena až 1500 eur

Nemecký ovčiak je známy svojou inteligenciou, talentom na akýkoľvek výcvik, vernosťou, oddanosťou a vytrvalosťou. Už dlhé roky sa teší výnimočnej obľube. Ide o temperamentného a zároveň poslušného psa. Potrebuje veľa pohybu, pevnú ruku a dobrý výcvik.

psy

8. Bernský salašnícky pes

Cena až 1500 eur

Jeho povaha zodpovedá ušľachtilému zovňajšku. Je pokojný a jemný, k cudzím skôr uzavretý. Potrebuje dostatok priestoru, preto by sa nemal chovať vo vnútri.

7. Anglický buldog

Cena až 2000 eur.

Tieto psy sú stelesnením sily a odhodlania. Sú živé, chytré, pohotové, smelé, odvážne a inteligentné. Milujú deti. Na prvý pohľad možno vyzerá divoko, pravdou však je, že má od prírody láskavú povahu.

psy

6. Francúzsky buldoček

Cena až 2000 eur

Tieto psy sú veľmi hravé, družné a dôvtipné. Milujú svojho pána a aj jeho deti. Sú kontaktné a spoločenské. Tiež sú chytré, poslušné, vnímavé a vždy pripravené na hru. Jednoducho ideálni spoločníci pre všetkých členov rodiny.

5. Nemecká doga

Cena až 2000 eur

Nemecká doga je pokojný a ušľachtilý pes. Tieto psy bývajú priateľské k ľuďom aj k zvieratám. Sú krásne, inteligentné, verné a aj odvážne. Sú to ideálne psy na stráženie. Potrebujú dlhé prechádzky.

psy

4. Írsky vlkodav

Cena až 2000 eur

Od prírody milé a priateľské psy, ktoré dobre vychádzajú nie len s ľuďmi, ale aj s inými psami. V domácom prostredí je Írsky vlkodav nežný, rozvážny a oddaný.

3. Rotvajler

Cena až 6000 eur

Rotvajler je veľmi oddaný a verný svojmu pánovi a rodine. Je nenahraditeľným strážnym psom, ľahko vycíti nebezpečenstvo a ihneď naňho reaguje. Potrebuje každodennú fyzickú záťaž.

psy

2. Tibetský mastif

Cena až 7000 eur

Ide o veľmi staré plemeno, ktoré je na planéte už minimálne 4000 rokov. Tento pes má miernu povahu a je oddaný svojmu pánovi. Je to naozajstná osobnosť a nemá rád zmeny.

1. Čau-čau

Cena až 8500 eur.

Predpokladá sa, že v minulosti slúžil tibetským mníchom. Strážil stáda v horách. Je to jediný pes, ktorý má čierny jazyk a treba uznať, že nie len tým je veľmi podobný medveďovi.

psy

Zdroj:  Youtube | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov