Zaujímavosti

Šokujúce výsledky: Nezdravé jedlo obmedzuje inteligenciu u detí

nezdravé

videní: 1.2K

Najnovšie štúdie ukazujú, že deti, ktoré jedia viac rýchleho občerstvenia a nezdravé jedlá, majú nižšie IQ ako deti, ktoré jedia čerstvé a varené zdravé jedlá.

Ako všetci vieme, výživa v ranom veku je veľmi dôležitá, ale vedel si, že strava ovplyvňuje aj naše IQ? Najnovší výskum preukázal, že deti, ktoré konzumujú nezdravé jedlo, majú nižšie IQ. Do štúdie, ktorú uskutočnili odborníci z londýnskej univerzity, bolo zapojených 4 000 detí vo veku od 3 do 5 rokov.Šokujúce výsledky: Nezdravé jedlo obmedzuje inteligenciu u detí

Štúdia porovnávala účinky rýchleho občerstvenia s účinkami čerstvo pripravených jedál a výsledky preukázali, že výživa má vplyv na IQ u detí. Inými slovami, vedci si uvedomili, že častá konzumácia jedál pripravených z čerstvých surovín má pozitívny vplyv na IQ detí. Čerstvosť a kvalita jedla sú dôležitejšie ako sýtosť, hovorí dr. ​​Sophie von Shtum. Dodala, že niektorí rodičia nemajú čas a dostatok peňazí na prípravu zdravého jedla pre svoje deti kvôli pracovným povinnostiam.

Šokujúce výsledky: Nezdravé jedlo obmedzuje inteligenciu u detí

Zaujímavé sú aj výsledky austrálskej štúdie, ktorá ukázala, že deti, ktoré jedia nezdravé a rýchle občerstvenie, majú v priemere o dva body nižšie IQ ako ich rovesníci, ktorí konzumujú zdravé jedlo. Predtým publikovaná americká štúdia tiež ukázala, že deti, ktoré jedia pizzu a vyprážané jedlo pred tretím rokom života, majú až o päť bodov nižšie IQ ako ich rovesníci, ktorí jedli čerstvé jedlo, ovocie a zeleninu. Na zamyslenie, nie?

Šokujúce výsledky: Nezdravé jedlo obmedzuje inteligenciu u detí

Niekto nerieši, čo vlastne je, čo dáva dieťaťu a ako to vplýva na jeho zdravie. Mnohí však stále premýšľame a dávame si pozor na to, aké jeme potraviny. Či sú naozaj zdravé, nespôsobujú nám skryté problémy a podobne. Napokon, staré známe „ste to, čo jete” skutočne platí.

Šokujúce výsledky: Nezdravé jedlo obmedzuje inteligenciu u detí

A je dobré sa aspoň vyhýbať potravinám, ktoré nám škodia. Neznamená to však, že teraz musíš všetko vyradiť z jedálnička, to sa zrejme asi ani nedá. Ale stačí, keď ich obmedzíš. Sladené nápoje, zemiakové lupienky, údeniny, light potraviny – to všetko by sme mali obmedziť, pretože obžerstvo a nadváha nie je naozaj na nič dobá. Všetkého veľa škodí.

 

Zdroj: healthyfoodhouse topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov