Tipy a triky

Chudnutie počas spánku už nemusí byť iba snom!

chudnutie

videní: 991

Všetci sa môžeme zhodnúť na tom, že pravidelné cvičenie je najlepší spôsob, ako schudnúť a zostať zdravý. Ale cvičíme denne? Nie. Spíme každý deň? Áno. Existuje lepšie chudnutie, ako spánok?

Pred spánkom vypi proteínový kokteil

9 vecí, ktoré vám môžu pomôcť schudnúť počas spánku

Pred spánkom vypi kokteil s asi 30 gramami proteínu. Výskum dokázal, že pomáha zvyšovať počet kalórií, ktoré telo spaľuje pri odpočinku. Bielkoviny tiež pomáhajú pri regenerácii svalov a čím viac svalovej hmoty máš, tým viac kalórií spáliš v spánku.

Jedz malé večere

9 vecí, ktoré vám môžu pomôcť schudnúť počas spánku

Vyvaruj sa konzumácii ťažkých jedál v noci a zdržuj sa toho tesne pred spánkom. Počas hlbokého spánku náš mozog emituje rastový hormón. Ak ješ neskoro večer, rastový hormón ukladá jedlo v tvojom systéme ako tuk, nie palivo.

Vyhýbaj sa alkoholu

9 vecí, ktoré vám môžu pomôcť schudnúť počas spánku

Pitie alkoholu pred spaním spôsobí, že tvoje telo metabolizuje alkohol počas spánku a zabráni ti dosiahnuť stav REM, kedy telo spáli najviac kalórií. Pohár vína k večeri je v poriadku, ale nezabudni prestať piť alkohol tri hodiny predtým, ako ideš spať.

Nastavte si večierku

9 vecí, ktoré vám môžu pomôcť schudnúť počas spánku

Všetci uznávame, že dosiahnutie optimálneho množstva spánku je pre naše zdravie prvoradé, a napriek tomu rušné programy, filmy a mobilné telefóny bránia zdravému spánku. Zaviazanie sa k zdravému počtu odložených hodín za noc (7-8 hodín) pomáha telu spáliť viac tukov. Američan Journal of Clinical Nutrition štúdia zistila, že dobre odpočinutí ľudia spália o 20% viac kalórií po jedle, než tí, ktorí mali menej spánku.

Vyhýbajte sa cvičeniu pred spaním

9 vecí, ktoré vám môžu pomôcť schudnúť počas spánku

Cvičenie prebúdza naše telo a znemožňuje kvalitný spánok. Naplánuj si cvičenie na ráno. Prebudí to tvoje telo a udrží tvoju energiu po celý deň. Ale ak z nejakého dôvodu nemôžeš ráno cvičiť, urob to najmenej štyri hodiny pred spaním.

Vypni všetku elektroniku v spálni

9 vecí, ktoré vám môžu pomôcť schudnúť počas spánku

Štúdie vykonávané na Harvard University zistili, že krátkovlnné modré svetlo emitované tabletmi a smartfónmi blokuje v tele produkciu melatonínu, ktorý je nevyhnutný k spánku. Ďalšia štúdia uskutočnená singapurskými vedcami zistila, že dlhé hodiny sledovania televízie spôsobili v tele vyššiu hladinu triglyceridov (spojených s cukrovkou) a nižšiu hladinu adiponektínu (bielkoviny, ktorá reguluje hladinu glukózy a odbúravanie mastných kyselín).

Chudnutie súvisí s teplotou

9 vecí, ktoré vám môžu pomôcť schudnúť počas spánku

Spánok v jemnom chlade zvyšuje účinnosť nášho ukladania BAT (hnedých tukových tkanív), ktoré pomáhajú spaľovať tuk uložený v bruchu, čím nás udržujú v teple. Štúdia zverejnená v lekárskom časopise Diabetes ukázala, že ľudia, ktorí spali v miestnosti s teplotou okolo 19 stupňov spálili o 75 viac kalórií ako tí, ktorí spali v teplejšej miestnosti.

Spi v úplnej tme

chudnutie

Spánok v úplnej tme pomáha tvojmu telu pri produkcii hormónu melatonínu, ktorý nielen navodzuje dobrý spánok, ale podľa štúdie publikovanej v časopise Journal of Pineal Research pomáha aj pri produkcii hnedého tuku spaľujúceho kalórie v mitochondriách.

Spi nahý

9 vecí, ktoré vám môžu pomôcť schudnúť počas spánku

Aj keď to môže znieť čudne, spať nahý má veľa výhod. Tým, že vaše telo sa udržuje v chlade , urýchľuje proces spaľovania tukov v tele a chudnutie. Chladenie tela počas spánku zvyšuje hnedý tuk v tele, ktorý pomáha pri spaľovaní kalórií.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov