Tipy a triky

Nenáročné triky, ako sa zbaviť mastných vlasov

mastných vlasov

videní: 1.0K

Hovorí sa , že vlasy sú korunou našej krásy a je to tiež jedna z prvých vecí, ktoré si na druhom človeku všimneme. Ale nie každý má také vlasy, na ktoré môže byť pyšný. Ako sa zbaviť mastných vlasov?

Problémy s vlasmi sú rôzne – lupiny, jemné vlasy, mastné vlasy, suché vlasy, lámavé vlasy či vypadávanie vlasov. V tomto článku sa zameriame na problém mastných vlasov, ktorý trápi 25 – 30 % dospelých. Mastné vlasy sú skôr kozmetickým, než zdravotným problémom, ale to neznamená, že nie sú príčinou starostí mnohých z nás. Mastné vlasy totiž aj pár hodín po umytí vyzerajú spľasnuto, zlepujú sa do pramienkov a strácajú objem.

Nenáročné triky, ako sa zbaviť mastných vlasov

Je to jednoduché

Keď rozčesávaš uzlíky alebo vrkoč, štetiny kefy roznesú vlasové prípravky a mastnotu po celej dĺžke vlasov, čím sa problém mastných vlasov ešte viac zhorší. Používaj preto radšej hrebeň s riedkymi zubami – medzery medzi jeho zubami spôsobia, že sa po vlasoch roznesie menej mazu, takže budú vyzerať menej mastné.

Je lákavé použiť veľa vosku, penového tužidla či krémov, aby spľasnuté, mastné vlasy získali tvar. Lenže keď to preženieš, tvoje vlasy skončia bez objemu a budú ešte mastnejšie. Riešenie? Vlasový detox. Používaním hĺbkového čistiacieho systému, akým je šampón a kondicionér, odstrániš nahromadené nečistoty a vlasom vrátiš prirodzenú vitalitu.

Nenáročné triky, ako sa zbaviť mastných vlasov

Tak ako pri mastnej pokožke, ani pri mastných vlasoch nepomôže ďalšia hydratácia. Problém mastných vlasov nie je dehydratácia, preto sa vyhni prípravkom na lesk a super hydratáciu. Namiesto toho siahni po prípravkoch, ktoré vlasy nezaťažia, a po stylingových produktoch, ktoré sľubujú nelepkavý efekt – tieto pomôžu tvojim vlasom a nezanechajú na nich nahromadené zvyšky.

Naše telo pracuje, aj keď odpočívame. Kým ty spíš, mazové žľazy na hlave pracujú a vytvárajú kožný maz (je to prirodzený maz pre vlasy). Určite si už uhádol, že tento maz pokrýva vlasy a mastí ich. Ak pokožka na hlave tvorí nadmerné množstvo kožného mazu, môžu byť tvoje vlasy mastné už v momente, keď ráno vstaneš. Nejde o nič prelomové, ale najlepším riešením na rannú mastnotu je umývať si vlasy ráno a nie večer. Odstrániš tak nečistoty a maz, ktoré sa za noc nahromadili.

Nenáročné triky, ako sa zbaviť mastných vlasov

Hoci už naše babičky odporúčali používať na mastné vlasy žihľavový šampón, nejde o najideálnejšiu voľbu. Žihľavový šampón síce skutočne zabráni masteniu vlasov, avšak len dočasne. Bohužiaľ, po nejakej dobe sa mastné vlasy opäť objavia, a to v oveľa väčšej miere. Siahni po produkte, ktorý ti bude pomáhať, nie ešte viac škodiť.

Zdroj: lifealth topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov