TOP 10

Obrovské lode, ktoré zažili hrozné nehody

lode

videní: 1.7K

Lode poskytujú skvelý spôsob prepravy, ktorý je však spojený s určitým rizikom. Silné prúdy, nepredvídateľné počasie či chyby človeka, môžu spôsobiť nehodu, ktorá ukončí plavbu aj toho najväčšieho plavidla.

Lode umožnili človeku neskutočnú vec. Vďaka nim sa mohol plaviť po mori, nachádzať neobývané územia či objavovať to, čo sa ukrýva pod vodnou hladinou. Slúžia nám od tej najmenšej loďky až po zaoceánskych obrov, ktorí brázdia oceány sveta. A práve o tých obroch ti dnes povieme niečo viac. Pretože každá loď so sebou nesie riziko, že sa jej stane niečo zlé.

 Toto bola S.S. Normandie, zaoceánsky parník, ktorý najprv vyhorel, a potom sa prevrátil v ľadových vodách rieky Hudson.

Výletná loď Costa Concordia, ktorá sa prevrátila pri ostrove Giglio. Pri tejto nehode zahynulo 32 ľudí.

Takto to dopadne, ak si mušle zmyslia, že trup lode je skvelým miestom pre život.

Útesy a silné prúdy sú nebezpečné aj pre obrov, ktorí sú vybavení najnovšími technológiami.

Aj takto môže dopadnúť kolízia dvoch obrovských lodí.

Britská bojová loď HMS King George V po zrážke s britským torpédoborcom HMS Punjabi.

Takto vyzerajú lode, ktoré sú na mori vystavované neustálemu náporu ostrého vetra a studeného počasia. Na jednej strane krásne, na druhej mrazivo desivé.

Obor, ktorý vzbudzuje rešpekt. Keď však zostane nechránený na pevnine, ani ten najväčší optimista neočakáva, že zostane celý. Tento osud postihol aj tieto dve lode, ktoré pomaly miznú pred očami okolitého sveta. Snáď niekomu to železo poslúžilo…

Ľudia ju vyrobia a často aj ľudia stoja za jej potopením. Príroda však všetko prijíma ako vzácny dar a z každej potopenej lode dokáže spraviť domov pre mnoho živočíchov, ktoré obývajú podmorský svet.

Ak máš luxusnú loď, ešte nie si za vodou. Aj títo miláčikovia potrebujú určitú starostlivosť od svojich majiteľov. Inak to môže dopadnúť tak, ako na nasledujúcom obrázku.

Pri týchto lodiach nie je ohrozená iba samotná loď, ale aj náklad, ktorý loď vezie. Jeho cena sa môže vyšplhať do veľmi vysokých súm, o ktoré pri nehodách majitelia prichádzajú.

Zdroj: micccp | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov