Tipy a triky

Prečo je potrebné, aby si si pravidelne čistil tvár?

potrebné

videní: 1.0K

Tvár sa poškodzuje viac ako ktorákoľvek iná časť tela. Preto je potrebné, aby si sa o ňu staral dodržiavaním dvoch jednoduchých krokov.

Ak chceš, aby aj tvoja pleť bola žiarivá a mala všetky prvky dokonalosti, je potrebné ju pravidelne čistiť. Ale pozor! Očista tváre neznamená, že si teraz budeš drhnúť pokožku mydlom a následne si ju opláchneš. Kožné bunky zvyčajne počas noci prechádzajú procesom opravy a regenerácie a ak nie sú čisté, spôsobia iba ďalšie poškodenie kože. Čistenie je intenzívny proces, ktorý zahŕňa dva základné kroky.

Prečo je potrebné, aby si si pravidelne čistil tvár?

Umývanie tváre

Na odstránenie najvrchnejšej špiny a mastnej vrstvy, ktorá sa zachytila na pokožke, by si mal použiť správny druh čistiaceho produktu na tvár. Počas celého dňa sa na nej totižto zhromažďujú znečisťujúce látky, prach, nečistoty a baktérie, ktoré je potrebné zlikvidovať pred spaním.

Ak presne nevieš, ako by mal tento čistiaci prostriedok vyzerať, sústreď sa na svoj typ pleti. Ak máš mastnú pokožku, stav na niečo, čo z nej bude odoberať prebytočný olej a v prípade suchej pokožky je potrebné nanášať produkt, ktorý jej poskytne chýbajúcu výživu.

Hydratácia

Rovnako dôležitá ako umytie je aj hydratovanie. Pri umývaní tváre sa póry na koži otvárajú a pozývajú do svojich útrob prachové častice, ktoré ti potom znečisťujú pleť. Pravidelné zvlhčovanie tváre správnym pleťovým mliekom pomáha pleti s obnovou počas spánku. Tento krok zároveň ochraňuje pokožku pred vznikom vrások.

Prečo je potrebné, aby si si pravidelne čistil tvár?

Na záver ešte zopár tipov, čo robiť a čo nerobiť:

  • Nie vždy je penový gél tou správnou voľbou. Pena na tvár často obsahuje dodecylsulfát sodný, ktorý škodí pokožke.
  • Nepoužívaj mydlá. Sú príliš zásadité a neobsahujú éterický olej, ktorý by mohol pokožku vyživiť.
  • Chceš prirodzene žiarivú pokožku? Aplikuj si na ňu med a mlieko.
  • Toner môže byť tvoj nový priateľ. Pomáha pri zmierňovaní nerovností na pokožke. Existuje niekoľko prírodných prísad, ktoré môžu pokožku vyživiť natoľko, že bude bezchybná. Napríklad taký banán s kurkumou je hotový zázrak.

Zdroj: lifealth topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov