Tipy a triky

Účesy, ktoré ti spôsobujú bolesti hlavy

bolesti

videní: 1.2K

Bolesť hlavy môže byť spôsobená rôznymi príčinami : stres, vysoký krvný tlak, zranenie alebo dokonca počasie. Spôsob, akým sa rozhodneš nosiť učesané vlasy, môže byť tiež hlavným faktorom, ktorý spôsobuje bolesti hlavy. Niektoré účesy, ktoré vyvíjajú tlak na pokožku hlavy, môžu mať za následok pocit bolesti.

1. Vrkoč a chvost spôsobujú bolesti hlavy

4 účesy, ktoré vám môžu dať bolesti hlavy

Pod vlasovými folikulami a v tvojej pokožke hlavy sú veľmi citlivé nervy, ktoré môžu cítiť bolesť. Pevný vrkoč môže vyvolať pocit napätia v mnohých nervoch naraz, čo môže viesť k bolesti hlavy. Tento stav je celkom bežný a je známy ako syndróm bolesti hlavy v chvoste.

2. Čelenky

4 účesy, ktoré vám môžu dať bolesti hlavy

Ľudia, ktorí nosia tesné čelenky, môžu pociťovať bolesť hlavy. Toto sa považuje za vonkajšiu kompresnú bolesť hlavy a môže sa vyskytnúť, keď niečo, čo sa nosí na hlave, vyvíja nepretržitý tlak na čelo alebo pokožku hlavy. Tento typ bolesti hlavy sa často označuje ako mierny, stály tlak a najviac bolí v oblasti, kde predmet tlačí na hlavu. Ak by si nosil tesné pokrývky a ozdoby hlavy dlhšiu dobu, bolesť by sa mohla zhoršiť.

3. Tesné vrkôčiky

4 účesy, ktoré vám môžu dať bolesti hlavy

Príliš tesné vrkoče môžu tiež spôsobiť externú kompresnú bolesť hlavy. Ak sú tvoje vlasy spletené príliš pevne, vytvára to ďalší tlak na pokožku hlavy a okrem toho, že sa poškodzujú vlasy, môže to viesť k bolesti hlavy. Odborníci sa domnievajú, že niektorí ľudia sú kvôli vonkajším kompresným bolestiam postihnutí viac ako ostatní kvôli iným faktorom. Napríklad niektoré ženy môžu mať počas menštruačného cyklu citlivejšiu pokožku hlavy.

4. Predĺženie vlasov

4 účesy, ktoré vám môžu dať bolesti hlavy

Predlžovanie vlasov ti môže poskytnúť úžasnú hrivu, ale môže viesť aj k silným bolestiam hlavy. Pridanie tejto väčšej váhy k vlasu vytvára napätie na hlave a nadmerné ťahanie pokožky hlavy a vlasových folikulov môže spôsobiť, že nervy v pokožke hlavy sa stanú citlivými. Na rozdiel od iných účesov sa predlžovanie vlasov nosí nepretržite, čo vedie k neustálemu tlaku na pokožku hlavy.

Bonus: Ako sa zbaviť vonkajšej kompresnej bolesti hlavy

4 účesy, ktoré vám môžu dať bolesti hlavy
  • Jemne masíruj pokožku hlavy v oblasti, kde pociťuješ bolesť a zhlboka dýchaj.
  • Vyvaruj sa zbytočným pokrývkam hlavy.
  • Rob si účesy, ktoré nevytvárajú príliš veľký tlak na hlavu.
  • Dostatok spánku.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov