Zaujímavosti

Let Nemcov do New Yorku a Michiganu 4. časť

let

videní: 1.0K

Vitajte vo finále mini série článkov s názvom Let Nemcov do New Yorku a Michiganu. Existovala nejaká nemecká pilotka Anna Kreislingová? Bol v 40. rokoch možný spiatočný špionážny let z Európy do New Yorku a Michiganu bez doplnenia paliva? Realizovalo sa to konkrétne strojom Ju- 390? Ak je legenda pravdou, kopilotovala ho Kreislingová? Niečo, čo sa javilo ako nemožné, je možno pravdou. Ale poďme pekne po poriadku.

Ďalší dôkaz o lete naprieč Atlantickým oceánom ponúkajú trosky do mora zrúteného lietadla neďaleko majáku Owl’s Head v štáte Maine. Dňa 28. septembra 1944 pobrežná hliadka USA našla v mori tri telá a previezla ich na stanicu v Rocklande. Svedkovia popísali lietadlo ako veľké, so šiestimi motormi, natreté tmavozelenou a čiernou farbou. Jedno telo malo na sebe uniformu spojovacieho vojska luftwaffe a označenie na nej ukazovalo, že ide o kapitána.

Takmer okamžite po objave zaplavili túto oblasť agenti FBI, vojenskej rozviedky a ďalší bezpečnostní pracovníci. Miestnym obyvateľom – z ktorých niektorí boli svedkami havárie lietadla – povedali, že spozorovali nemeckú ponorku, a neskôr ich nabádali, aby na celú vec zabudli.

Po niekoľkých rokoch jeden potápač našiel výrobný štítok z lietadla. Zjavne mal pôvod v Nemecku a pochádzal z továrne Junkers. Jediným junkersom s doletom do Maine bol v roku 1944 Ju- 390.

Ako ukazujú skutočnosti, let bol naozaj možný. Spravodajské hlásenia z onej doby potvrdzujú, že najmenej jeden Ju- 390 letel do Ameriky, a vrak pri pobreží štátu Maine skutočne deklaruje, že sa uskutočnili minimálne dva lety. A ak by bolo niečo pravdy na legende o Anne Kreislingovej, znamenalo by to to, že do Spojených štátov amerických leteli behom vojny aspoň tri lietadlá typu Ju- 390. Sme v závere našej mini série. Tou dobrou správou pre všetkých nadšencov druhej svetovej vojny a lietania je, že s podobnou tematikou nekončíme. Počuli ste už o lietadle duchov z Pearl Harboru?

Zdroj: Wiki topdesat

 

 

 

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov