Luxusný život

Ako vyzerajú ľudia, ktorých meno nosí známa značka? 1. časť


videní: 1.6K

Mnoho z nás už jedlo Knorr a aspoň raz malo oblečenú značku Adidas. Značky sú vždy všade okolo nás. Ako však v skutočnosti vyzerajú ľudia, ktorí dávajú meno týmto obrovským korporáciám a ich meno nosí aj známa značka? Ukázalo sa, že „Tiffany“ je pekne vyzerajúci gentleman.

Knorr

Ako vyzerajú ľudia, ktorí dali svoje meno 10 známym značkám

Túto značku založil Carl Heinrich Knorr v roku 1838. Najprv dodával čakanku do kávového priemyslu. Potom začal zakladateľ experimentovať so sušením zeleniny a dochucovadiel, čo viedlo k uvedeniu prvých sušených polievok na trh kontinentálnej Európy v roku 1873.

Harley Davidson

Ako vyzerajú ľudia, ktorí dali svoje meno 10 známym značkám

Zľava: William. A. Davidson (viceprezident a manažér závodu), Walter Davidson (prezident a generálny riaditeľ), Arthur Davidson (tajomník a vedúci predaja), William S. Harley (pokladník a hlavný inžinier)

Keď William S. Harley a jeho priateľ z detstva Arthur Davidson začali v roku 1901 pracovať na modeli malého motora, nevedeli, že sa stanú zakladateľmi významného výrobcu motocyklov. Neskôr sa k ich experimentu pripojili ďalší dvaja Davidsons, William a Walter. Mimochodom, prototyp nového slučkového rámu Harley-Davidson bol zostavený v prístrešku na záhrade rodiny Davidsonovcov. Spoločnosť sa rýchlo rozvíjala a v roku 1905 začali veľmi obmedzene predávať motocykle. Značka však prežila dodnes.

Značka Vans

Ako vyzerajú ľudia, ktorí dali svoje meno 10 známym značkám

Značku, ktorá vyrába skateboardové topánky a súvisiace oblečenie, založili ako malý obchod bratia Paul a James Van Dorenovci spolu s Gordonom C. Leeom. V  deň otvorenia spoločnosť vyrobila iba 3 štýly topánok ako predvádzacie modely. V sklade nemali na predaj topánky, ani dostatok oblečenia na to, aby ho mohli dať zákazníkom. V roku 1976 vzniklo známe logo „Off The Wall“. Tento slang používali skateboardisti, ktorí robili triky v prázdnych bazénoch.

Adidas

značka

Adolf “Adi” Dassler bol nemecký obuvník, vynálezca a podnikateľ, ktorý založil jednu z najpopulárnejších spoločností zaoberajúcich sa športovým oblečením – Adidas. Adolf pôvodne pracoval so svojím bratom Rudolfom, ale v roku 1948 sa rozišli a začali pracovať sami. Mimochodom, Rudolf bol tiež obuvník a tiež založil spoločnosť Puma v oblasti športového oblečenia.

Tiffany & Co.

Ako vyzerajú ľudia, ktorí dali svoje meno 10 známym značkám

V roku 1837 Charles Lewis Tiffany a jeho kamarát zo školy otvorili prvý obchod po tom, čo si požičali peniaze od svojho otca. Predávali písacie potreby a darčeky, ale neskôr do svojho sortimentu zaradili sklenený tovar, porcelán, príbory, hodiny a šperky. V roku 1853 bola spoločnosť reorganizovaná pod názvom Tiffany and Company.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov