Zaujímavosti

Rastliny, ktoré ti môžu zachrániť život. Vyplatí sa ich poznať!

rastliny

videní: 1.4K

Tak ako máme na svete prudko jedovaté a toxické rastliny, rovnako sú tu aj také, ktoré ti môžu zachrániť život alebo pomôcť s rôznymi chorobami. Mnoho ľudí verí, že matka príroda má liek na každú chorobu. Poďme si spolu predstaviť rastliny, ktoré by si mal určite poznať pre prípad, že sa dostaneš do zdravotných problémov.

Raflézia Arnoldova

rastliny

Najväčšia rastlina na svete – Raflézia – je taká užitočná, aká je nádherná. Zvyčajne ju nájdeš v džungliach juhovýchodnej Ázie. Tamojší ľudia ju zhromažďujú a využívajú napríklad na zotavenie po pôrode (zastavuje vnútorné krvácanie a pomáha sa maternici zavinúť), ako doplnok stravy a na potenciu. Bohužiaľ, tieto rastliny kvitnú len niekoľko dní a dva z 13 typov Raflézií v priebehu posledných 70 rokov úplne vyhynuli.

Wolffia globosa

rastliny

Tak ako najväčšia, tak aj najmenšia rastlina na svete má neuveriteľné účinky. Zvyčajne pokrýva povrch rybníkov a nádrží. Sú skvelé, ak sa niekedy ocitneš hladný blízko jazera. Hoci je taká malinká, má neuveriteľnú nutričnú hodnotu. Ak máš možnosť si ju najprv uvariť, vraj chutí ako sladká kapusta. Je bohatá na vitamíny A, B2, B6, C a kyselinu nikotínovú a obsahuje len 5 % tuku.

Aloe vera

rastliny

Aloe vera jednoznačne patrí medzi najznámejšie liečivé rastliny. Môže pomôcť pri mnohých podráždeniach a ochoreniach kože a súčasne má antioxidačné a antibakteriálne vlastnosti. Môže dokonca vyliečiť popáleniny. V medicíne sa nazýva “zázračná rastlina”. Môžeš ju pokojne aj zjesť (mimochodom, je to skvelý spôsob, ako sa vyhnúť ťažkej dehydratácii vo voľnej prírode), použiť do kozmeticky alebo ako bylinný liek.

Bodliak

rastliny

Bodliak patrí medzi rastliny, ktoré nájdeš na akejkoľvek lúke. Jeho liečivú silu poznali ľudia už dávno. Okrem toho, že ťa môže zachrániť pred hladom (je bezpečné ju požívať), pomôže tiež pri hemoroidoch, nízkom tlaku, migréne. Čaj z bodliaka je skvelý liek na pečeň.

Rumanček kamilkový

rastliny

Taktiež jeden z najznámejších liečivých zázrakov prírody. Čaj z rumančeka je protizápalový, pomáha pri poruchách tráviaceho traktu. Okrem toho sa roky úspešne využíva na urýchlenie hojenia rán.

Zdroj: Brightside wikipedia topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov