Zaujímavosti

Po jedle cítiš hlad? Nahraď potraviny lepšou alternatívou

hlad

videní: 1.0K

Niektorí ľudia zistia, že majú hlad hneď po jedle, či už to bolo malé občerstvenie alebo hlavný chod. Pravdou je, že problémom nemusí byť množstvo, ale kvalita potravín, ktoré si zjedol. Veľa potravín, aj keď inak zdravých, neobsahuje určité bielkoviny alebo vlákninu, takže po nich môžeš byť skutočne hladný. Na druhej strane jednoduchá zmena alebo dokonca príprava obľúbených potravín iným spôsobom môže mať opačný účinok a tvoj žalúdok sa bude po jedle cítiť omnoho spokojnejšie.

1. Hranolky

10+ potravín, vďaka ktorým sa budete cítiť hladní (a čo namiesto toho jesť)

Vyprážané zemiaky sú plné tukov a soli, ktoré poškodzujú hormóny v našom bruchu. A pridanie kečupu, ktorý obsahuje kukuričný sirup s vysokým obsahom fruktózy, nepomáha. To však neznamená, že si nemôžeš užívať zemiaky: len ich jednoducho uvar . Týmto spôsobom si vychutnáš viac vitamínov a rezistentného škrobu, ktorý funguje ako vláknina, utíši chuť na jedlo a prinúti ťa jesť menej kalórií.

2. Ovocná šťava

10+ potravín, vďaka ktorým sa budete cítiť hladní (a čo namiesto toho jesť)
Možno si pomyslíš, že pohárom pomarančovej šťavy sa každý deň cítiš trochu zdravší, ale v skutočnosti po ňom môžeš mať hlad. Je to preto, že mu chýba dôležitá časť ovocia, vďaka ktorej je také sýte – vláknina. Okrem toho môže tento nápoj obohatiť hladinu cukru v krvi. Zdravšou alternatívou je voda s kúskami ovocia.

3. Nízkotučný jogurt

hlad
Jogurty sú známe tým, že sú zdravé, najmä varianty s nízkym obsahom tukov, ale stále po nich môžeš cítiť hlad.  Nemusíš si odopierať jogurty. Len sa vyhnite tým, ktoré majú vysoký obsah sacharidov. Obyčajný grécky jogurt má dostatok bielkovín, aby ťa uspokojil.

4. Syr zaženie hlad

10+ potravín, vďaka ktorým sa budete cítiť hladní (a čo namiesto toho jesť)
Bielkovina v mlieku zvaná kazeín je súčasťou našich životov už od narodenia a nikdy sme z nej nevyrastali. Syry a mnoho ďalších mliečnych výrobkov konzumujeme až do dospelosti. Jednou z foriem syra, ktorá je naozaj zdravá, je tvaroh, ktorý má vysoký obsah bielkovín, vďaka ktorým sa budeš cítiť sýty a zároveň má nízky obsah kalórií. V skutočnosti má podobný účinok ako konzumácia vajec.

6. Vaječné biele omelety

10+ potravín, vďaka ktorým sa budete cítiť hladní (a čo namiesto toho jesť)
Keď hovoríme o vajciach , pri ich varení buď opatrný. Pri príprave vajíčok, napríklad v omelete, si môže veľa ľudí myslieť, že keď si odpustia žĺtok, ide o zdravé jedlo. Ale pokiaľ ide o nasýtenie, žĺtky obsahujú tuky, ktoré ti pomôžu zostať dlhšie sýty a môžu pomôcť vstrebávať živiny z vajec.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov