Foto

Dôkazy o tom, že príroda si všetko vezme späť

príroda

videní: 1.3K

Príroda nám neustále dokazuje svoju silu. Na týchto fotografiách ti ukážeme, ako sa postarala o veci, ktoré ich majitelia dobrovoľne, alebo nedobrovoľne opustili.

Matka príroda si dokáže poradiť aj bez nás. Aj napriek tomu, že naše správanie voči nej nie je vždy také, aké by malo byť, stále nám poskytuje všetko dôležité pre naše prežitie. Preto by sme nemali zabúdať na to, že si ju máme vážiť a ochraňovať všetkými možnými spôsobmi.

Vyzerá to, akoby bol tento strom posadený v krásnom črepníku pripomínajúcom staré auto. Realitou však je, že takýchto “črepníkov” nájdeme v našom okolí čoraz viac. 

Príroda je mocná. Dokonca tak mocná, že nemôžeš byť prekvapený, ak v púšti narazíš na vrak obrovskej lode. Ak by si chcel vedieť, kde ho nájdeš, ide o Kostrové pobrežie v Namíbii.

Havarované lietadlo sa už pomaly stáva súčasťou okolitého lesa.

Aj s takýmto úkazom sa môžete stretnúť na Floride. Zdá sa, že vrak je pre tieto stromy dokonalým domovom.

Možno len zaparkoval pri ceste a jednoducho na to auto zabudol.

Ak by na ňom neboli otvorené dvere a kufor, iba ťažko by si zistil, že ide o auto. Avšak machovú farbu hodnotíme ako dobrý výber.

Aj opustený chrám v náručí prírody má svoje čaro.

Palmové listy a tiahnúci sa brečtan dodávajú tomuto miestu naozaj výnimočnú atmosféru.

Niekedy tu bývali ľudia a teraz si výhľad z balkóna užíva už len osamelá breza.

Staré železné koľajnice, hrdzavejúce vagóny a púštne okolie patria k steampunkovej predstave dobrého príbehu. Aj napriek svojej poetickosti, však pôsobia trochu desivo.

Možno si myslíš, že loď, ktorá sa potopí, má už svoj život za sebou. Nad hladinou možno áno. Pod hladinou sa však z viacerých potopených lodí stáva akýsi podvodný bytový dom, ktorý ponúka miesto pre život mnohým živočíchom.

Stavby ukryté v hustom lese sú vždy prepojené s nejakými tajomstvami či legendami. Zdá sa však, že táto obrovská budova bola ponechaná stromom a ich koreňom, ktoré sa jej láskavo ujali.

Zdroj: micccptopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov