TOP 10

TOP10: Ako vyzerajú produkty skôr, ako si ich kúpiš? 2. časť


videní: 1.9K

Coca-Cola predáva každý deň viac ako 1,9 miliardy porcií v 200 rôznych krajinách, a napriek tomu pred výrobou nevyzerá ako nápoj, ktorý kupujeme v obchode. Existuje veľa ikonických výrobkov vyrobených z ingrediencií, o ktorých by sme možno nikdy nepomysleli, že sa používajú na tieto produkty. Napríklad lak na nechty je len kúsok látky z bavlny pred spracovaním

6. Lávová lampa

Ako 10 populárnych produktov vyzerá predtým, ako sa dostanú na pulty obchodov

Od ich vynálezu (začiatkom 60. rokov) sa predali milióny lávových lámp. Sú to dekoratívne predmety a veľa z nás ich má doma.

Kúzlo, ktoré sa deje v lávovej lampe, je spôsobené správnym typom a množstvom prísad použitých vo vnútri. Aj keď je presný pomer a prísady chránené v tajnosti, existujú dve známe – parafínové vosky a oleje. Olej pomáha vosku zohriať sa a po zohriatí stúpa pomaly, potom sa začne ochladzovať, vracia späť dole.

7. Zrkadlo

Ako 10 populárnych produktov vyzerá predtým, ako sa dostanú na pulty obchodov

Produkty podobné zrkadlám existujú už 8 000  rokov a dnes sa zdá, že bez nich nemôžeme žiť. Aj keď nemali dobrú optiku, akú máme dnes, na tú dobu to bolo celkom dobré.

Dnes je spôsob výroby  zrkadla dosť jednoduchý. Základ, ktorý sa na ich výrobu používa, je obyčajná tabuľka skla. Potom existujú rôzne typy reflexných poťahov, ktoré sa na ňu nanášajú.

8. Produkty ako fľaša na vodu

Ako 10 populárnych produktov vyzerá predtým, ako sa dostanú na pulty obchodov

S plastovými fľašami sa manipuluje oveľa ľahšie  a bezpečnejšie ako so sklenenými. Sú tiež odolnejšie proti rozbitiu. Preto sa väčšina tekutín, ako sú limonády a voda, predáva v plastových fľašiach.

Existuje niekoľko druhov plastov, ktoré výrobcovia používajú na výrobu fliaš. Nie sú však vyrobené presne vo veľkosti, akú kupujeme v obchode. Aj galónové džbánkové fľaše začínajú ako malé trubičky, ktoré sa neskôr nafúknu teplom a tvarujú sa do džbánov, ktoré poznáme.

9. Coca-Cola

Ako 10 populárnych produktov vyzerá predtým, ako sa dostanú na pulty obchodov

Coca-Cola je jedným z najobľúbenejších nápojov na svete a je to pravdepodobne spôsobené jej charakteristickou chuťou. Originálny recept, ktorý mu dodáva charakteristickú chuť, poznajú v skutočnosti iba 2 ľudia, ktorí nemôžu cestovať spoločne, a samotný recept je uložený v bezpečnom trezore.

Vieme však o jednej zložke. V skutočnosti je to jedna zo zložiek, podľa ktorej je nápoj pomenovaný. Tento oriešok je zo západnej Afriky a kultivácia prebiehala v mnohých civilizáciách. V Európe bol predstavený okolo 1 500 a do 19. storočia ho začalo používať veľa výrobkov.

10. Kešu

produkty

S nízkym obsahom cukru a bohaté na rastlinné bielkoviny, vlákninu a zdravé tuky, kešu možno ľahko pridávať do mnohých rôznych druhov diét. Zároveň sú vynikajúce a dajú sa použiť do mnohých rôznych jedál, slaných aj sladkých.

Sú však jedným z najdrahších orechov a je na to dobrý dôvod. Celý proces, ktorým musí matica prejsť, kým sa k nám dostane, je dlhý a vyžaduje veľa  práce . Škrupina, ktorou je obklopený kešu, je toxická, niečo ako jedovatý brečtan a musí prejsť rôznymi krokmi, aby sa stala jedlou.

Ktorý z týchto produktov vás prekvapil najviac? Aký druh sódy kupujete najviac? Poznáte nejaký iný produkt, ktorý nie je pred výrobou rovnaký?

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov