Zaujímavosti

7 zdravotných výhod, ktoré vám poskytne naraz iba plávanie

plávanie

videní: 1.1K

Existuje toľko úžasných výhod plávania. My vám prinášame tie, ktoré sú prospešné pre vaše telo aj dušu – môžete získať figúru športovca, zotavovať sa plávaním po zranení a najlepšie je, že plávanie neobmedzuje ani tehotné ženy či starších ľudí.

Plávanie je dobré pre vaše kĺby

Keď sa zotavujete zo zranenia, plávanie je veľmi vplyvný spôsob, ako ich stále udržať v pohybe a zostať aktívny. To môže byť spôsob, ako zaradiť telo späť do cvičenia, pretože voda uľahčuje bolesť a umožňuje kĺbom pohybovať sa voľnejšie. Keď je telo menej fyzicky zdatné, plávanie je dobrý spôsob, ako zmierniť nepohodlie pohybu kĺbov a svalov a niekedy môže zmierniť aj bolesť spôsobenú kĺbmi.

Plávanie je skvelý spôsob cvičenia počas tehotenstva

Plávanie je dobrý spôsob, ako cvičiť jemne počas tehotenstva. Nevyvíja tlak na dieťa, a vzhľadom k našej telesnej hmotnosti vo vode je oveľa jednoduchšie sa pohybovať, zatiaľ čo na zemskom povrchu máme sťažené podmienky. Plávanie je známe tým, že je prospešné pri prežívaní bolesti. Voda podporuje v tele zvýšenú váhu pod vodou a uľahčuje namáhanie chrbtice a chrbtových svalov.

Precvičíte s ním celé telo

Pri plávaní zapájame veľa rôznych svalov, od dolnej časti tela po hornú. 30 minút plávanie môže spáliť až 200 kalórií, takže je preukázané, že je to skvelý spôsob, ako dostať cvičenie do svojej rutiny. Zlepšuje svalovú silu organizmu a kardiovaskulárny systém. Plávanie je dobrý spôsob, ako zostať fit a zdravý a zároveň pri tom chudnúť. Je to veľký vytrvalostný staviteľ a svoju kondíciu si zlepšíte  príjemným spôsobom.

Vďaka plávaniu si udržujeme naše srdce šťastné a zdravé

Byť pravidelne aktívny môže znížiť šance na získanie kardiovaskulárnych ochorení. Plávanie je prístupné takmer pre všetkých a môže pomôcť vášmu prietoku krvi okolo celého tela a taktiež posilňuje srdce. Ukázalo sa, že znižuje hladinu cukru v krvi, a bolo preukázané, že znižuje aj riziko vzniku cukrovky typu 2.

Plávanie je skvelý spôsob, ako tráviť čas spoločne ako rodina

Plávanie s rodinou môže pomôcť udržať nás šťastnými a pozitívnejšie naladenými. Keď sa totižto cítite uvoľnení a pokojný a zároveň plný energie, tak to je znamenie, že stres je preč. Plávanie je úžasným cvičením pre dospelých aj deti, ktoré sa dá spojiť aj so zábavnou stránkou. Pri plávaní uvoľňujeme endorfíny, ktoré nám zlepšujú náladu.

Plávanie je dobré pre pacientov trpiacich astmou

Vlhký a teplý vzduch vo vnútri krytého bazéna je pre astmatikov vykúpením. Určite lepšie, ako niekde v spotenej telocvični alebo vonku. Pravidelné plávanie preukázateľne zlepšuje astmu u dlhodobých pacientov. 65 dospelých, ktorí mali miernu astmu, sa zúčastnili štúdie vo vedeckom svetovom časopise v roku 2007; hlásili, že majú lepšiu funkciu pľúc a zníženú reaktivitu dýchacích ciest po šiestich mesiacoch.

Plávanie pomáha ochladiť telo

Horúce počasie môže dať ľudom často zabrať. Ak ste náchylný k rýchlemu „vykúreniu tela“ najmä pri cvičení, plávanie je skvelá alternatíva pre tých, ktorí chcú makať a zostať v pohode. Teplota vody je totižto pre telo upokojujúca a navyše uvoľňuje svaly.

Zdroj: thefactsite | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov