Tipy a triky

Prečo prepichnúť uši bábätka nemusí byť dobrý nápad?


videní: 1.5K

Podľa Americkej pediatrickej akadémie by rodičia mali počkať, kým ich deti dovŕšia najmenej 6 mesiacov, než im dajú prepichnúť uši a nasadia náušnice. Aj keď o týchto radách často diskutujú rodičia, nemožno poprieť, že prepichnutie uší tvojho dieťaťa má niekoľko nevýhod. Aj keď je v našich končinách zvykom dávať dievčatkam prepichovať uši hneď po narodení, tu je niekoľko dôvodov, prečo to prinajlepšom odložiť o pár mesiacov. Vedel si o nich?

Skutočne by si mohli ublížiť

Prečo piercing do uší vášho dieťaťa nemusí byť dobrý nápad

Získanie piercingu bolí bez ohľadu na vek, ale skrýva sa za tým omnoho viac, ako len bolesť. Keď prepichneš uši dieťaťa, mohlo by to sčervenať, zapáliť sa a stať sa skutočne citlivým. Je veľmi dôležité zabezpečiť, aby sa čerstvého piercingu nikto nedotkol. Bábätká sú však nepredvídateľné a môžu sa pokúsiť chytiť a potiahnuť náušnicu, čo môže predstavovať nebezpečenstvo.

Rozhoduješ za nich, aj keď prepichnuté uši by mali byť ich výber

Prečo piercing do uší vášho dieťaťa nemusí byť dobrý nápad

Aj keď je úplne na rodičoch, či chcú dieťaťu prepichnúť uši alebo nie, existuje riziko, že dieťa vyrastie a nebude sa mu to páčiť. Pretože prepichnutie ucha v akomkoľvek veku bolí rovnako, možno je lepšou voľbou nechať dieťa rozhodnúť sa samo, až bude staršie a bude sa o svoje diery v ušiach  vedieť postarať samo.

Je to trvalé

Prečo piercing do uší vášho dieťaťa nemusí byť dobrý nápad

Aj keď to tak nie je vždy, niekedy by prepichnuté ucho mohlo zjazviť ušné tkanivo a urobiť dieru trvalou. Trvalý piercing môže byť problémom, ak tvoje dieťa vyrastie a rozhodne sa piercingu zbaviť.

Mohli by sa u nich rozvinúť infekcie

uši

Aj keď sú piercingy do uší urobené s prihliadnutím na všetky preventívne opatrenia, vždy hrozí riziko vzniku infekcie, pokiaľ sa o ne nebudeš správne starať. Ak ucho nečistíš podľa pokynov odborníka, môžu sa objaviť bolesti, výtoky a opuchy a môže to viesť dokonca k tvorbe keloidov. Odporúča sa neodstraňovať piercing najmenej 6 týždňov po jeho zavedení.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov