Zaujímavosti

Nebaví ťa čistiť chladničku? Tento trik ti pomôže s upratovaním


videní: 1.4K

Priznajme si to, veľa z nás nečistí chladničku v pravidelných intervaloch. Prečo si to ale neuľahčiť jednoduchým trikom, ktorý zaberie minimum času?

Po čase je nádoba na zeleninu celá špinavá, zvyšky vytečeného kečupu pôsobia ako lepkavá láva a šunka opretá o stenu tiež nie je najšťastnejším riešením pre nasledujúce čistenie. Niekto má na upratovanie talent, dokáže si chladničku perfektne zorganizovať a ohromí tím každú návštevu, ktorá do nej zavíta.
Nebaví ťa čistiť chladničku? Tento trik ti pomôže s upratovaním

Kontrola potravín po dátume spotreby je tiež kapitola sama o sebe. V obchode si povieš, že smotana na šľahanie je konečne v akcii, tak prečo nekúpiť o tri kusy navyše? Potom ale s o to väčšou ľútosťou vyhadzuješ po troch mesiacoch niečo, na čo si zabudol. Ďalšou vecou je, že nie každý z náš je zručný a natoľko motivovaný, aby rozobral celý spotrebič a vypratal každú jednu policu.

Prečo si to neuľahčiť?

Možno to bude znieť ako úplne nelogické riešenie, ale obaľ jednotlivé poličky alobalom alebo nejakým špeciálnym sáčkom, ktorý sa nebude príliš posúvať, no svoju úlohu splní. Možno sa ti to nebude zdať ako príliš ekologická alternatíva, ale pomysli na to, koľko vody minieš, pokiaľ začneš chladničku umývať pravidelne. Toto je oveľa jednoduchšie, pohodlnejšie a hlavne rýchlejšie.

Jediné, čo budeš musieť urobiť, je odmerať a nastrihať plastový sáčok na každú poličku, ktorú chceš uchrániť od fľakov a ostatného bordelu. Tento trik určite ocenia “lenivé gazdinky”, ktoré majú na robote iné, dôležitejšie veci, ako polovicu dňa z voľného víkendu stráviť drhnutím najdôležitejšieho spotrebiča kuchyne. Nezahŕňa totiž žiadne rozoberanie či umývanie. Síce to nie je riešenie, ako všetko nezašpiniť, ale uľahčí ti to robotu, keď už sa do toho pustíš.

Nebaví ťa čistiť chladničku? Tento trik ti pomôže s upratovaním

A popritom si môžeš zorganizovať aj poriadok. Koľkokrát ti preplnená a neuprataná chladnička narušila stravovacie plány? Koľko z toho nakúpeného jedla nakoniec vyhodíš do koša, pretože si ho nevedomky nechal pokaziť? Alebo si ho zapratal tými jogurtami “nevedomky”? 

Zdroj: thekitchn | kombotopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov