Video

10 skutočných ľudí, ktorí majú superschopnosti

superschopnosti

videní: 3.9K

Väčšina z nás zbožňuje  filmy a komixy o superhrdinoch. Malí chlapci túžili  mať superschopnosti Spidermana, alebo byť silný ako Hulk, alebo sa stať Ľudskou pochodňou či pánom Fantastickým.

Bohužiaľ (alebo našťastie) sme všetci bežní ľudia: chodíme do školy, neskôr do práce a náš život je nudný a monotónny. Napriek tomu sú (respektíve boli) medzi nami ľudia s reálnymi superschopnosťami, ktoré ťa určite prekvapia.

 

1. Liew Thow Lin – Magnetický muž

Magneto alebo magnetický muž, Liew Thow Lin, ktorý sa narodil v roku 1930 v Malajzii dokáže na svojom tele udržať až 36 kilogramov vážiaci objekt. Po podrobnej lekárskej štúdii Nasrul Humaimi Mahmood z Universiti Teknologi Malaysia (UTM) tvrdí, že táto mimoriadna schopnosť je pravdepodobne spojená so špeciálnymi vlastnosťami kože. Magneto opustil svet vo veku 83 rokov.

 

2. Tim Cridland – Muž, ktorý necíti bolesť

Tim Cridland je známy po celom svete pre svoje vystúpenia, ktoré zahŕňajú prepichovanie predmetov priamo cez svalové tkanivo bez pocitu bolesti, bez straty krvi a rýchleho hojenia. Účinkoval aj v súčaťi Česko Slovensko má talent.

 

3. Al Herpin – Muž, ktorý nikdy nespal

superschopnosti

Po niekoľkých dňoch bez spánku sa pravdepodobne každá ľudská bytosť psychicky zrúti, no to nie je prípad Ala Herpina, ktorý zrejme nespal počas svojho deväťdesiatštyročného života. Aj keď údajná príčina nie je známa, niektorí vedci sa domnievajú, že jeho spánková deprivácia bola spojená s jeho matkou, ktorá trpela vážnym ochorením niekoľko dní pred jeho narodením.

 

4. Gary Turner – Mr. Stretch

Vo svete komixov existuje široká škála superhrdinov s extrémne pružným telom – za všetkých spomenieme najznámejšieho Mr. Fantastica, ktorý je schopný premeniť svoje telo na ľubovoľný tvar. Skutočným ekvivalentom Mr. Fantastica je Garry Turner, ktorý dokáže extrémne roztiahnuť a manipulovať so svojou kožou mnohými znepokojujúcimi spôsobmi. Jeho koža neobsahuje správne množstvo kolagénu, čo z neho robí superhrdinu.

 

5. Kim Peek – Skutočný Rain Man

Kim Peek bol skutočný “Rain Man”, ktorého takmer nepredstaviteľné pamäťové schopnosti spojené s ťažkými postihnutiami inšpirovali známy film. Dustin Hoffman, ktorý vo filme stvárnil hlavnú postavu, získal za rolu Oscara. Extrémna pamäť Kima Peeka bola najvýkonnejšou v zaznamenanej histórii. Počas života prečítal približne 11 000 kníh a dokázal čítať veľmi rýchlo (dvojstranu za 1-2 minúty, pričom každým okom čítal jednu stránku). Navyše si dokázal si zapamätať 98-99 % obsahu. Vedel priradiť deň v týždni ku každému dátumu až 1500 rokov naspäť. Kim Peek zomrel v roku 2009 na infarkt vo veku 58 rokov.

6. Ben Underwood – Muž, ktorý videl bez očí

Benovi Underwoodovi bola diagnostikovaná rakovina sietnice vo veku dvoch rokov, v dôsledku ktorej mu ako trojročnému odstránili obe oči. Ben sa ale o 2 roky neskôr naučil echolokáciou, vďaka ktorej bol schopný zistiť polohu objektov. Vďaka svojej superschopnosti dokáže behať, hrať basketbal či jazdiť na bicykli, kolieskových korčuliach, hrať futbal a skateboardovať. Bohužiaľ, Ben Underwood zomrel 19. januára 2009, vo veku šestnásť rokov. Príčinou bola tá istá choroba, ktorá mu vzala zrak.

 

7.  Isao Machii – Majster Samuraj

Isao Machii sa nazýva samurajom modernej doby a má neuveriteľné zručnosti v ovládaní katany. Machii dokonca na videu dokázal preseknúť letiacu guľku na polovicu!

 

8. Dean Karnazes – Muž s extrémnou výdržou

Väčšine športovcov a bežcov eventuálne dôjde výdrž a musia sa zastaviť. Avšak svaly Deana Karnazesa sa nikdy nevyčerpajú a kvôli tejto zriedkavej poruche dokáže bežať celé dni a noci bez spánku alebo dokonca zastavenia sa. Dokázal bežať na bežeckom páse osemdesiat hodín nonstop (pričom prešiel viac ako 560 kilometrov) a zvládol päťdesiat maratónov v päťdesiatich štátoch za päťdesiat po sebe nasledujúcich dní.

 

9. Daniel Tammet – Matematický génius

Daniel Tammet je autistický savant, ktorý dokáže realizovať matematické výpočty s úžasnou rýchlosťou. Samozrejme, bez pomoci kalkulačky.Drží svetový rekord v počte zapamätaných čísiel Pí: naučil sa 22 514 cifier. Okrem matematiky má extrémny talent aj na cudzie jazyky: hovorí až jedenástimi a dokonca vytvori svoj vlastný. Islandčinu sa naučil za 7 dní.

 

10. Nataša Demkinova – Žena s röntgenovým zrakom

V Rusku sa všeobecne verí, že mladá dievčina menom Nataša Demkinová dokáže identifikovať choroby u pacientov lepšie ako lekári. Ako? Vďaka jej mimoriadnemu pohľadu. Podľa nej dokáže vidieť skrz telá pacientov, čo v podstate znamená, že Nataša má röntgenový zrak.

Zdroj: List25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov