TOP 10

TOP10: Náhodné podivné fakty, ktoré zmenia tvoj pohľad na svet

fakty

videní: 1.9K

Tieto fakty ťa budú prenasledovať po zvyšok tvojho života. Určite nie sú pre slabé srdce! Na tomto svete existujú šokujúce fakty, o ktorých pravdepodobne nevieš. Portál List25 sa chce s nami o takéto fakty podeliť a my ti z ich zoznamu vyberáme tých najlepších 10 neuveriteľných skutočností. Tieto fakty si budeš pamätať už navždy, pretože sú natoľko prekvapujúce, že sa k ním v mysli budeš vracať stále zas a zas. Tak poďme spolu na to!

10. Na cirkevných webových stránkach máš až trikrát vyššiu pravdepodobnosť, že dostaneš nejaký vírus ako keď navštevuješ pornostránky.

fakty

9. Elvis Aaron Presley, známy ako Elvis Presley bol americký spevák a herec. Patrí medzi kultúrne ikony a je považovaný za „Kráľa Rock and Rollu“. Je známy svojou čiernou hrivou. Málokto však vie, že Elvis mal pôvodne blond vlasy a celý život si ich farbil na čierno.

Elvis

8. Veľká pyramída v Gíze, jediný dodnes existujúci div sveta zo siedmich divov sveta, bola dokončená 1000 rokov skôr, ako vyhynuli mamuty. Je to fascinujúce!

mammoth2

7. Vedel si, že termit je najdlhšie žijúci hmyz zo všetkých druhov? Niektoré odhady hovoria, že taký termit sa môže dožiť aj 100 rokov.

termite2

6. Starí Rimania vymysleli veci ako cesty, akvadukty a dokonca aj kanalizačné systémy. Ale je tu jedna vec, za ktorú by sme mali byť radi, že sme ju od nich neprevzali. A tou je ústna hygiena. Starí Rimania totiž používali na umývanie úst moč.

fakty

5. Vedel si, že banány sú vlastne bobule? Je to pravda. A vieš, že maliny, jahody ani ostružiny bobule nie sú?

fakty

4. V USA žije viac tigrov v zajatí, ako vo voľnej prírode. Kým vo voľnej prírode žije asi 3200 jedincov, v zajatí v USA je chovaných až 5000 jedincov.

captivetiger2 (1)

3. V ľudských ústach žije naozaj veľa baktérií. Pre predstavu 10-sekundový francúzsky bozk dokáže preniesť medzi ústami viac ako 80 miliónov baktérií.

Mouthkisss2

2. Toalety sú naozaj špinavé, ale nebudeš veriť tomu, čo je ešte špinavšie ako toalety. Tvoj pracovný stôl. Má 400-krát viac baktérií ako toaleta.

officedesk2

1. Fekálne baktérie sú všade okolo teba. Naozaj všade… Na stole, hrnčeku, dýchaš ich…

fakty

Zdroj: List25 | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov