Tipy a triky

Prečo by si si mal dávať chilli papričky do ponožiek?


videní: 1.9K

Odborníci sa domnievajú , že chodidlá sú silno spojené so zvyškom nášho tela a 72 000 nervových zakončení v každom chodidle zodpovedá rôznym oblastiam. Ako starneme, cirkulácia v našich chodidlách nie je taká dobrá, ako to bolo kedysi, a možno budeme potrebovať pomoc pri udržiavaní ich pohodlia. Jednoduchý spôsob, ako to dosiahnuť, je použitie chilli. Keď jeme feferónky,  zahreje nám to celé telo, vrátane chodidiel. Existuje však ešte jeden zaujímavý trik, ktorý ti spríjemní zimné večery.

 

Chilli papričky môžu tvoje nohy zahriať

Prečo by sme si niekedy mali dať chilli papričky do ponožiek

Všetky papriky obsahujú zložku nazývanú kapsaicín . Keď budeš jesť niečo, čo obsahuje túto zložku, zvyšuje to cirkuláciu v tele. Tiež, ak sa táto látka dostane do kontaktu s pokožkou, spôsobuje, že krvné cievy sa roztiahnú, čo zapríčiní zvýšený krvný obeh a vysiela tak teplo do priestoru. U niektorých ľudí sa pocit oteplenia môže vyskytnúť okamžite. U ostatných sa teplo časom postupne zvyšuje.

Tento trik je účinný najmä pri extrémnom chlade

Ak žiješ v chladnom podnebí, tento trik sa ti môže hodiť. Bolo skutočne preukázané, že kvalita spánku sa môže zlepšiť len tým, že sa zmení teplota nôh počas spánku. Ak si vyskúšal veľa vecí, ktoré ti pomôžu udržať nohy v chlade teplé, ale žiadna z nich nezabrala, možno by to stálo za to vyskúšať.

Najjednoduchší spôsob, ako to urobiť

Prečo by sme si niekedy mali dať chilli papričky do ponožiek

Najjednoduchší spôsob, ako použiť chilli paprikový prášok na zahriatie nôh, je posypať si trochu chodidlo alebo ponožky a dosiahnuť, aby bol rovnomerne nanesený po chodidlách a prstoch nôh. Musíš však byť opatrní, aby si si ho nedal príliš veľa, pretože by sa mohlo telo príliš zahriať.

Prečo by sme si niekedy mali dať chilli papričky do ponožiek

Niektoré možné riziká

Prečo by sme si niekedy mali dať chilli papričky do ponožiek

Existujú aj niektoré možné vedľajšie účinky. Chilli prášok môže spôsobiť, že biele ponožky sčervenajú a tvoje nohy začervenajú tiež. Navyše budú voňať ako chilli. Tiež buď opatrný, aby si spočiatku nepoužíval príliš veľké množstvo prášku, lebo by si mohol zistiť, že tvoje nohy sa zahriali viac, ako si čakal. Odporúča sa postupné zvyšovanie, až kým nenájdeš to správne množstvo.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov