Tipy a triky

Opatrnosť na prvom mieste: Rady, ako chrániť svoj majetok

opatrnosť

videní: 1.7K

Opatrnosť by pre nás mala byť prioritou na prvom mieste. Jedine takýmto spôsobom si dokážeme ochrániť svoj majetok.

Nájde sa totižto mnoho zlomyseľných ľudí, ktorí vidia vidinu rýchleho zisku práve konaním trestnej činnosti a to vo forme rôznych menších, či dokonca aj väčších krádeží. Preto by sme sa mali starať o našu bezpečnosť a taktiež aj o zabezpečenie našich vecí. Mali by sme sa tak riadiť heslom: “Opatrnosť na prvom mieste”. Čím viac skomplikujeme zlodejovi krádež, tým je väčšia šanca, že o svoje cennosti neprídeme a zlodej z tohto všetkého vyjde na prázdno. Ponúkame ti preto 10 tipov a trikov, ako dokážeš svoj majetok ochrániť.

Zabezpeč si svoju kabelku (prípadne tašku)

Pri používaní nákupného vozíka počas nakupovania by si mal mať na pamäti, že tašku by si v tomto nákupnom vozíku nemal nechávať bez dozoru. Najlepšie je mať takúto tašku zavretú a o vozík nejako pripevnenú. Ako môžeš vidieť na ilustračnej fotografií, možnosti je hneď niekoľko. Takto zabezpečená taška odradí zlodejov, pretože by museli vynaložiť oveľa viac úsilia, aby sa jej zmocnili.

Počas cestovania si schovávaj peniaze do rôznych nenápadných vecí

Cestovanie sa v priebehu jednej sekundy môže zmeniť na nočnú moru! Neriskuj a peniaze si neodkladaj do peňaženky, ktorú následne vložíš do cestovnej tašky. Svoje peniaze by si mal schovať na naozaj netradičné miesto. Ak sa aj zlodej do tašky dostane, tak peniaze určite nenájde. Zmocní sa tak akurát prázdnej peňaženky, ktorá mu bude k ničomu. Skvelým príkladom je táto tuba od dezodorant.

Falošná peňaženka

Tento trik sa využíva najmä v zahraničí. Jednoducho si so sebou vezmeš ešte jednu peňaženku, ktorá je prázdna. Nosíš ju na “viditeľných” miestach, ako je predné a zadné vrecko na nohaviciach. Svoju skutočnú peňaženku s peniazmi a dokladmi máš však starostlivo uschovanú na bezpečnom mieste, ako je vnútorne vrecko bundy, saka alebo kabátu…

Crossbody taška

Taška do ruky je veľmi jednoduchým cieľom, a preto je lepšie nosiť takzvané crossbody tašky, ktoré zasa nie sú až takou ľahkou korisťou pre zlodejov. Ak to spojíš s opatrnosťou a na svojej taške budeš mať stále položenú svoju ruku, tak zlodeji nemajú žiadnu šancu!

Telefónne číslo do banky

Vždy by si mal mať po ruke telefónne číslo do banky, v ktorej máš otvorený účet. Ak totižto nedokážeš zabrániť krádeži a prídeš o svoju peňaženku, tak tvoje prvé kroky by mali samozrejme smerovať na políciu. Ihneď po nahlásení krádeže je však dobré zavolať do banky a požiadať o zablokovanie svojej kreditnej karty. Zlodejovi sa tak v žiadnom prípade nepodarí dostať k tvojim peniazom na účte.

Poriadne si schovaj náhradné kľúče
Namiesto toho, aby si použil už klasické a otrepané miesta na uschovanie svojich náhradných kľúčov, môžeš ich schovať na dvore. Je to jednoduché a účinné. Stačí ti prázdna nádoba od liekov a kameň, ktorého tvar a farbu si zapamätáš. Zbytok je zobrazený na ilustračnom obrázku.

Vždy udržiavaj svoj dvor upravený, najmä ak odchádzaš z domu na dovolenku

Neupravený dvor znamená len jedno, že majiteľ je neporiadny, alebo nie je doma. A ak pred tvoj dom príde zlodej v noci a v tvojom dome sa nesvieti, tak potom je jasné, že si odišiel preč. Aj preto je celkom rozumné nechať si pokosiť trávnik aj počas tvojej neprítomnosti. Aj takéto maličkosti dokážu zlodeja prilákať…

Pozor na odpadky!

Ak si domov kúpiš nový elektrospotrebič, prípadne hneď niekoľko, mal by si si dať poriadny pozor na to, kde tieto škatule vyhadzuješ. Aj takáto drobnosť môže zlodejom dať signál, že vo svojom dome máš množstvo novej elektroniky, ktorá sa dá dobre speňažiť.

“Pozor pes!”

Je super si takýto nápis na plot umiestniť. A to aj v prípade, keď doma žiadneho psa nemáš. Zlodej si tak nemôže byť istý a v mnohých prípadoch radšej riskovať nebude.

Svoje nástroje si odkladaj na určené miesto

Veľa ľudí necháva množstvo svojho náradia len tak vonku na dvore. Ale tieto veci tam v bezpečí určite nie sú. Je to zlý zlozvyk, ktorý sa dá jednoducho napraviť. Stačí obyčajná kôlnička, prípadne trocha miesta v garáži, kam môžeš tieto nástroje odložiť. Nebudú len tak pohodené na očiach rôznych zlodejov.

Zdroj: brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov