Tipy a triky

Každodenné zvyky, ktoré ti ničia nechty!


videní: 1.3K

Kate Middleton sa musela vzdať svojich pestrofarebných nechtov, keď sa stala manželkou princa Williama, pretože kráľovské dámy majú povolenú iba krátku a jednoduchú manikúru. Našťastie môže väčšina žien nosiť na nechtoch akýkoľvek trendy vzor, ​​ktorý si prajú, ale je dôležité, aby sme všetky mali nechty, ktoré sú dostatočne zdravé. Môžu totiž v skutočnosti prezradiť stav tvojho celkového zdravia.

1. Lak na vlasy

7 každodenných návykov, ktoré vám ničia nechty

Ak si vášnivým používateľom lakov na vlasy, môžeš si poškodiť nechty a ani si to neuvedomiť. Laky na vlasy obsahujú až 50 % alkoholu, čo je dosť vysušujúce a necht môže zoslabnúť a lámať sa.

2. Nechty používaš ako nástroje

7 každodenných návykov, ktoré vám ničia nechty

Všetci používame nechty na otváranie plechoviek od sódy alebo z času na čas nimi zoškrabujeme cenovku, ale ak to robíš pravidelne, vystavuješ ich väčšiemu tlaku, než aký zvládnu. Ak pomocou nechtov robíš veci, na ktoré nemali slúžiť, môže to viesť k ich štiepeniu.

3. Odstrániš si nechtovú kožtičku

7 každodenných návykov, ktoré vám ničia nechty

Táto malá časť pokožky má v skutočnosti chrániť tvoje nechtové lôžka pred infekciami. Ak si ju odstrániš, stanú sa zraniteľnejšími voči choroboplodným zárodkom a baktériám, čo môže viesť k chorobám nechtov. Namiesto toho, aby si si túto kožičku odstrihla, zatlač ju dozadu.

4. Nechty si nechávaš dlhé

7 každodenných návykov, ktoré vám ničia nechty

Aj keď je pravda, že mať dlhé nechty umožňuje experimentovať s rôznymi vzormi, udržanie kratších nechtov je určite zdravšie. Dlhá manikúra môže ľahko zadržiavať nečistoty a baktérie a môžu potenciálne šíriť infekcie. Falošné predĺženie manikúry môže tiež poškodiť tvoje vlastné nechtové lôžko.

5. Lak na nechty necháš pôsobiť dlhšie

7 každodenných návykov, ktoré vám ničia nechty

Aj keď sa niekedy zdá, že nemáš čas na správne odstránenie odštiepeného laku na nechty, riskuješ jeho poškodenie, ak ho necháš pôsobiť týždne. Rovnako ako tvoja pokožka, aj tvoje nechty môžu absorbovať látky, ktoré sa nanášajú na ich povrch. Ak chceš svojim nechtom poskytnúť potrebnú prestávku od laku, odstráňte ho, keď sa začne lúpať, a vydrž niekoľko týždňov bez laku.

6. Máš úzke topánky

7 každodenných návykov, ktoré vám ničia nechty

Nosenie nesprávnej veľkosti obuvi je nielen nepríjemné, ale môže spôsobiť aj problémy s nechtami na nohách. Ak tvoje topánky na prsty tlačia príliš silno, môže to viesť k traumatizácii nechtov a môže dokonca spôsobiť oddelenie nechtov od nechtového lôžka. Aby si sa vyhla týmto nepríjemnostiam, uisti sa, že topánky správne sedia a umožňujú chodidlám dýchať.

7. Plávaš v bazéne

7 každodenných návykov, ktoré vám ničia nechty

Chlór nás síce chráni pred choroboplodnými zárodkami a baktériami v bazénoch, ale môže zanechať naše nechty príliš suché a podráždiť ich. Ak si plavec a rada tráviš hodiny v bazéne, nezabudni si ich ošetriť aspoň priesvitným lakom. Používanie prípravkou na ruky, ktorá obsahuje lanolín, tiež ochráni naše ruky pred negatívnymi účinkami chlóru.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov