Tipy a triky

2 minútová masáž chodidiel ti pomôže sladko zaspať!

masáž

videní: 1.5K

Príznaky nespavosti sa vyskytujú u 1/3 celkovej populácie. A to môže mať veľmi vážne následky na ľudské zdravie. Možno trpíš napríklad syndrómom nepokojných nôh, ktorý ti tiež bráni pokojne zaspať. Je dôležité venovať pozornosť tomu, ako zaspávaš, a pokúsiť sa vytvoriť si nejaký režim, či rituál. Mnoho ľudí sa uchyľuje k liekom na spanie, radi by sme ti však ukázali iný spôsob riešenia problému. Konkrétne masáž chodidiel, ktorá ti pomôže rýchlo zaspať. Tieto techniky ti zaberú veľmi málo času, ale pripravia pôdu pre vynikajúci nočný spánok. 

Reflexná lekárka Michele Stevens vysvetľuje, ako robiť túto upokojujúcu masáž v niekoľkých krokoch.

1. Masáž špičky palca

Môžeš začať bodom na hornej časti špičky palca. Masíruj bod krúživými pohybmi. Potom ho jemne stlač a na niekoľko sekúnd podrž.

2. PalecA Reflexologist Shares a 2-Minute Foot Massage That Can Help You Sleep Like a Log

Teraz masíruj zadnú časť – bruško palca. Začni na jednej strane a pohybuj sa zdola nahor. Potom prejdi stredom a na druhú stranu palca. Opakuj najmenej 3-krát.

3. Horná časť

Masíruj hornú časť chodidla. Presúvaj sa až k prstom na nohách a vyvíjaj tlak na všetky časti chodidla. Tieto kroky zopakuj niekoľkokrát.

4. Chodidlo

Masíruj si chodidlo. Ak to chceš urobiť, zatlač palcom cez nohu, z jednej strany na druhú v kruhovom pohybe. Opakuj najmenej 3-krát.

5. Stred chodidla

Masíruj stred chodidla palcom v kruhových pohyboch. Potom stlač tento bod a na niekoľko sekúnd podrž.

6. Prsty

Jemne potiahni každý prst na nohe. Začni s veľkým palcom a postupuj k najmenšiemu. Opakuj niekoľkokrát. Môžeš tiež masírovať medzi prstami na nohách.

7. Bod nad členkom

Musíš nájsť najvyšší bod členka na vnútornej strane nohy. Od tohto bodu sa počíta šírka 4 prstov. Teraz zatlač na kosť a krúživými pohybmi masíruj toto miesto 5 sekúnd. Tehotné ženy by sa mali tomuto tlakovému bodu vyhnúť.

8. Masáž chodidla

A Reflexologist Shares a 2-Minute Foot Massage That Can Help You Sleep Like a Log

Musíš ležať na chrbte a ohnúť kolená. Vezmi si nohu do ruky a stoč si prsty na nohách. Na chodidle bude preliačina. Na tento bod vyvíjaj tlak a krúživými pohybmi si dopraj masáž. Opakuj aj s druhou nohou.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov