Tipy a triky

Ako sa správne pripraviť na príchod bábätka? – 1. časť


videní: 1.1K

Čakanie na príchod bábätka je pre každý pár niečím výnimočný. Okrem šťastného očakávania, ktoré pociťujeme pred príchodom nového člena rodiny, je to tiež obdobie, v ktorom je potrebné urobiť mnoho pre to, aby sme boli dobre pripravení na nové obdobie, ktoré nás čaká. 

Pár, ktorý čaká na svoje prvé bábätko, musí obzvlášť starostlivo plánovať všetko ešte pred príchodom. Je to o niečo jednoduchšie pre rodiny, ktoré sú pripravené na prvé mesiace svojho bábätka a nenechávajú všetko na poslednú chvíľu – minimálne čo sa týka vybavenia a doplnkov, oblečenia a samozrejme skúseností. Každé dieťa je však iné, takže skúsenosť s prvým dieťaťom ti nemusí veľmi pomôcť, môže sa stať, že budeš mať pocit, že všetko prežívaš úplne nanovo.

Ako sa správne pripraviť na príchod bábätka? – 1. časť

 

Vďaka skúsenostiam a radám ti môžu byť veľmi nápomocní priatelia, príbuzní, rodičia a knihy. Počas prvých týždňov s novorodencom sa všetko točí okolo starostlivosti, prebaľovania, dojčenia a spánku, preto by si si mal/a usporiadať domáci priestor tak, aby starostlivosť o dieťa bola čo najjednoduchšia a aby si do nej mohli umiestniť všetko, čo pre život s bábom potrebujeme.

 

Prebaľovanie naše každodenné

 

Možno bude potrebné zmeniť rozloženie nábytku a pridať nejaké nové zásuvky. Je dôležité, aby sme mali pri výmene plienok všetko, čo budeme potrebovať. Ak máme malý byt a dieťa nebude mať vlastnú izbu, musíme v spálni alebo obývacej izbe zariadiť aspoň jeden pracovný roh, kde bude prebaľovací pult alebo komoda s prebaľovacou podložkou. Prebaľovacie pulty sú skvelou voľbou, ale niekedy nemáme na ne v byte dostatok miesta. V tom prípade môžeme praktickú komodu zmeniť na prebaľovací pult iba pomocou jednoduchej prebaľovacej podložky.

Ako sa správne pripraviť na príchod bábätka? – 1. časť

 

Vedľa rohu pre prebaľovanie je praktické umiestniť aj malý zdroj svetla, aby nočná výmena plienok bola čo najnenápadnejšia pre malý ospalý bochník. Vedľa prebaľovacieho pultu je bezpodmienečne potrebné umiestniť odpadkový kôš na použité plienky. Veľmi praktické, ak máme dostatok miesta, je vedľa pridať aj kôš na špinavé prádlo. V prvých týždňoch budeš dieťa prebaľovať asi osemkrát denne, pretože budeš chcieť, aby bolo vždy suché a čerstvo zabalené, aby sa cítilo pohodlne, takže sa o „baliaci“ priestor musíš dobre starať, pretože tam stráviš veľa času.

 

Zdroj: Thetot topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov