Zaujímavosti

Smrť princeznej Diany: 3. časť

Smrť princeznej Diany

videní: 5.9K

Prinášame pokračovanie úspešnej série článkov ohľadom smrti britskej princeznej Diany, ktorá sa udiala následkom nehody v jednom z parížskych tunelov.

Podľa niektorých správ mali všetky svetlá v tuneloch spoločne s bezpečnostnými kamerami vypovedať službu tesne pred tým, než do neho vošlo auto s princeznou. Na základe toho vznikla konšpiračná teória, v ktorej bol Paul len bielym koňom a celú vec úmyselne nastražili francúzske úrady. Dokonca prišli teórie o tom, že Rees Jones bol nejako zapletený do celej záležitosti, vzhľadom k tomu, že bol pripútaný pásom, na rozdiel od Diany a jej milenca. Jeho podiel na smrti princeznej je však nepravdepodobný. Úmyselne cestovať v automobile, ktorému sa mala prihodiť fatálna nehoda, by bola stratégia predsa len  riskantná aj pre muža vycvičeného parašutistickou jednotkou, jednou z najtvrdších v celej britskej armáde.

Je však zvláštne, ako sa francúzske úrady po nehode správali. Bezprostredne po náraze sa Diana nezdala byť nejako vážne zranená. Neskôr sa zistilo, že vnútorne krvácala, ale podľa doktora Fredericka Maillieza, ktorý práve nemal službu, sa nemala nachádzať v ohrození života. Vzhľadom k tomu, že zjavne potrebovala lekársku pomoc, bola zavolaná záchranka, tej však trvalo viac ako hodinu, než sa dostala do nemocnice. Dokonca po ceste na desať minút zastavila! Neskôr prišlo vysvetlenie, že sanitka musela spomaliť, aby princeznej Diane mohli vpichnúť adrenalín bez toho, aby jej spôsobili ďalšie ujmy na zdraví. Mnoho ľudí to však nepresvedčilo. Stále nechápu, prečo bola Diana prevážaná do odľahlejšej nemocnice, keď ich v blízkosti bolo viac. Čo sa týka miesta nehody – tunel bol do pár hodín vyčistený a uvoľnený pre dopravu, bez akéhokoľvek bližšieho a podrobnejšieho skúmania miesta nehody.

Keď Diana v nemocnici zomrela, reagovala britská kráľovská rodina trochu zvláštne. Údajne do nemocnice vyslali emisára, aby priviezol späť všetky rodinné cennosti, ktoré na tele našli. Potom nariadili nemocničnému personálu, aby telo bezodkladne nabalzamovali, aby nemohla byť vykonaná pitva. O okolnostiach, ktoré boli viac než podozrivé, a povedzme, že neštandardné, by sa dala napísať omnoho dlhšia séria článkov. V roku 2005 bolo vo Francúzsku znovu otvorené oficiálne vyšetrovanie Dianinej smrti.

Zdroj: Hello! | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov