Zaujímavosti

Tupac a Biggie: Smrť a konšpirácie 2. časť

tupac

videní: 1.5K

Pokračujeme druhou časťou článku o rapových legedách, o najprv kamarátoch na život a na smrť, následne však úhlavných nepriateľov, ktorí boli odlišní, jeden od druhého, ako protipóly. Ich život sa však rovnako skončil zastrelením.

Zrazu sa z Tupaca stala hviezda na konte s množstvom hudobných hitov a úloh vo filmoch. Zároveň sa však zaplietol do série vážnych incidentov. V jednom z nich, v Oaklande v roku 1991, sa Tupac stal obeťou policajnej brutality. V ďalšom postrelil dvoch policajtov v Atlante, pretože sa domnieval, že obťažujú černošského motoristu. Neskôr Tupaca zbavili obvinenia, pretože sa zistilo, že dotyční policajti boli pod vplyvom návykových látok a držali kradnuté zbrane. V decembri 1993 bol Tupac obvinený zo sexuálneho obťažovania ženy vo svojej hotelovej izbe a následne bol odsúdený na štyri roky za mrežami. Ešte pred nástupom do väzenia bol však päťkrát postrelený dvoma mužmi v newyorskom nahrávacom štúdiu. Prežil aj napriek tomu, že jedna zo striel išla priamo do hlavy. V rozhovore do novín potom uviedol, že verí, že za útokom stojí Biggie, ktorého doteraz považoval za priateľa, a šéf jeho značky, Sean „Puffy“ Combs.

Vo februári 1995 Tupac nastúpil na výkon trestu. Po ôsmich mesiacoch ho však prepustili na kauciu vo výške 1,4 milióna dolárov, ktorú zložil šéf jeho vlastnej značky Suge Knight. Na oplátku však musel Tupac súhlasiť s vydaním troch albumov pre Knightovu spoločnosť Death Row Records. Prvého z týchto albumov, All Eyez on Me, sa predalo viac ako deväť miliónov kópií. Znepokojujúci videoklip ku skladbe „I Is not Mad at Cha“, ktorý bol natočený mesiac pred jeho smrťou, obsahoval zábery, na ktorých bol Tupac zastrelený. Tesne pred svojou smrťou potom nahral druhý album, The Don Killuminati The 7 Day Theory, ktorý vydal pod pseudonymom Makaveli. Pokračujeme v poradí treťou časťou článku o rapových legendách.

Zdroj:google | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov