Zaujímavosti

Kto sú muži v čiernom? 3. časť

Kto sú muži v čiernom?

videní: 1.2K

Pokračujeme treťou časťou o záhadných bytostiach, ktoré sa zvyknú prezývať „mužmi v čiernom“. Sú naozaj to, za čo ich ľudia s ich príbehmi v 1. a 2. časti nášho článku považujú?

Albert K. Bender, riaditeľ „Medzinárodného úradu lietajúceho taniera“ a editor UFO spravodajcu The Space Review, bol jedným z prvých ľudí, ktorí tento príbeh zachytili. V článku z roku 1953 Bender tvrdí, že získal informácie o lietajúcich tanieroch, ale nebolo mu umožnené nechať ich vytlačiť. Zároveň varoval, že tí, čo tieto informácie poznajú, sú tiež v nebezpečenstve. Ďalšie vydanie The Space Review už nevyšlo. Neskôr však Bender vysvetlil, čo sa vlastne stalo. Povedal, že ho navštívili traja muži v čiernych oblekoch, a tí mu prezradili tajomstvo o UFO a potom ho dôkladne varovali a zaviazali sľubom mlčanlivosti.

Po tom, čo sa Benderov príbeh dostal na verejnosť, vznikli okolo neho viaceré otázky. Či si to vymysleli nadšenci UFO, aby zastreli fakt, že nemajú dosť dôkazov? Skeptici zdôrazňujú, že rôzne tvrdenia o vládnych či mimozemských agentoch, dotieravých na svedkov mimozemských javov, sú celkom hodnoverným prostriedkom na odôvodnenie nedostatku dôkazov. Ufológovia, ako napríklad spisovateľ Gray Barker, Benderov priateľ, kontrujú tým, že títo „zlovestní“ muži potláčajú pravdivý príbeh o tom, čo sa vlastne dialo vo svete mimozemšťanov.

V roku 1976 bola v americkom štáte Maine doktorom Herbertom Hopkinsom ohlásená návšteva „muža v čiernom“, pri ktorom sa mal dozvedieť o neďalekom pozorovaní UFO. Podľa Hopkinsa bol muž oblečený v šikovne vyzerajúcom čiernom obleku, ale vyzeral veľmi zvláštne – mal bledú tvár a žiarivo červený rúž. Hopkinsovi sa vyhrážal pomalým a monotónnym hlasom, aby nepublikoval čokoľvek o onom pozorovaní UFO. Potom odišiel. Za sebou nechal len Hopkinsa v stave podobnom tranzu.

Tieto prípady neboli jediné. Mohli by sme pokračovať s ďalšími. Dodnes však neexistuje množstvo dôkazov, že „muži v čiernom“ naozaj existujú. Vyzerá to však, že historky budú pokračovať aj v novodobej histórii ľudstva.

Zdroj: Pixabay | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov