Zaujímavosti

Smrť Adolfa Hitlera a konšpirácie. 2. časť

hitler hitlera

videní: 6.1K

Pokračujeme druhou časťou článku s názvom Smrť Adolfa Hitlera a konšpirácie. Okolo smrti nacistického vodcu, ktorá bola sprevádzaná – nazvime to – neštandardnými rýchlymi činmi sovietskej armády, vzniklo množstvo konšpirácií.

V mesiacoch, ktoré viedli k pádu Tretej ríše, sa Hitler, Eva Braunová a najvyšší dôstojníci ríše stiahli do takzvaného Fuhrerbunkra. Ten sa nachádzal v Berlíne a mali z neho sledovať svoju konečnú porážku. Keď do Berlína dorazila Sovietska armáda, pripravoval sa Hitler na svoju samovraždu. Najskôr si za ženu vzal svoju dlhodobú milenku Evu Braunovú. Svadobný obrat bol žalostný. Konal sa v miestnosti s mapou. Po svadbe Hitler spísal svoj závet. Na druhý deň sa rozlúčil so svojou manželkou a všetkými svojimi priateľmi a zamestnancami, vrátane Martina Bormanna a Goebbelsovej rodiny. Spoločne s Evou Braunovou sa potom Hitler odobral do svojej študovne, kde ich potom Bormann a Hitlerov komorník Heinz Linge našli na pohovke oboch mŕtvych. Podľa ich výpovede mal Hitler prestrelenú hlavu pištoľou, ktorá ležala na zemi. Braunová nevykazovala žiadne známky postrelenia, takže sa usúdilo, že sa musela otráviť kyanidom. Linge potom hovoril o tom, ako on a ďalší Hitlerovi zamestnanci, vrátane stráží jednotky SS, telá vytiahli do záhrady, poliali ich benzínom, spálili a potom sa ich pokúsili pochovať. Než sa tak stalo, ich snahy prerušila sovietska armáda.

Ostatky dvoch tiel boli nájdené sovietskymi vojakmi jednotky známej ako „79.Smerš“. Jednotka pod vedením forenzného patológa vykonala pitvu, ktorá mala odhaliť príčinu smrti. K identifikácii využili záznamy, ktoré viedol Hitlerov zubár Hugo Blaschke. Patológ potom našiel stopy kyanidu, a tak vyhlásil, že Hitler a jeho manželka zomreli na otravu. Tieto výsledky potom boli zverejnené 16. mája 1945.

Hitlerov personál však stále tvrdil, že Hitler sa zastrelil, čo pre nich pravdepodobne bola dôstojnejšia smrť než samo otrávenie. Ich tvrdenia nemohli byť ignorované a sovietske úrady nakoniec priznali, že výsledky pitvy boli zlé. Stalin bol strápnený neschopnosťou sovietskej armády, a tak 9. júna 1945 vydal vyhlásenie, že sa Hitlerove pozostatky nenašli a že pravdepodobne unikol. Pokračujeme treťou časťou článku.

Zdroj: topdesat | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov