Zaujímavosti

Smrť Adolfa Hitlera a konšpirácie. 1. časť

hitler hitlera

videní: 1.6K

Bežne uvádzaný dátum smrti Adolfa Hitlera je 30. apríl 1945. V ten deň mal vo svojom berlínskom bunkri spáchať samovraždu tým, že si prestrelil hlavu a pravdepodobne rozhrýzol aj kyanidovú kapsulu.

Spoločnosť mu mala robiť Eva Braunová, milenka, ktorú si deň predtým vzal za manželku. Po ich smrti ich priatelia vzali telá do záhrady, poliali ich benzínom, spálili a pochovali do zeme. Telá boli neskôr identifikované sovietskou armádou a na pozostatkoch bola náhlivo vykonaná pitva. Tu niekde sa začínajú konšpirácie o Adolfovi Hitlerovi a jeho úniku. Vitajte pri trojdielnom článku s názvom Smrť Adolfa Hitlera a konšpirácie.

V dnešnej dobe však existujú tí, ktorí vyššie uvedené verzie udalosti spochybňujú. Prečo sa tiel zbavili touto cestou? Nemohlo to byť práve preto, že tam žiadne telá nenašli a že Hitler s Evou Braunovou utiekli, aby vo svojej propagande pokračovali z tajného úkrytu? A ak áno, kam utiekli? Vydali sa snáď do bavorských Álp, do Južnej Ameriky alebo niekde na antarktické územie známe ako Nové Švábsko?

V tej dobe mnoho významných osobností vrátane Jozefa Stalina, verilo, že Hitler z bunkra unikol a že bol stále nažive a pokračoval vo svojej propagande niekde inde na svete. Rok za rokom sa potom konšpiračné teórie stávali bizarnejšími a bizarnejšími. Začali totiž vytvárať nečakané spojenia s nacistickými mýtmi o árijskej rase. Jedni naznačovali, že sa Hitler vydal do dutej Zeme, alebo že s mimozemšťanmi odcestoval do hviezdneho systému Aldebaran, kde mal pokračovať vo svojej snahe ovládnuť Zem.

Hoci sa niektoré z týchto teórií zdajú byť dosť nepravdepodobné, neprekvapí, že sa nad nimi toľko špekuluje. Fakt, že sa sovietske úrady zbavili Hitlerovho tela takto rýchlo a že dodnes nebola vykonaná riadna pitva, vedie k tomu, že sa pravdepodobne nikdy nedozvieme, za akých podmienok sa odohrala smrť jedného z najznámejších tyranov v histórii. Pokračujeme druhou časťou článku.

Zdroj: topdesat | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov