Zaujímavosti

Škandál Watergate a konšpirácia, ktorá sa ukázala ako pravdivá. 1. časť

watergate

videní: 6.7K

Škandál, alebo ak chcete, Aféra Watergate je jedna z kľúčových konšpiračných teórií našej doby. Nie je to preto, že to je jedna z tých najbizarnejších teórií, ale preto, že sa ukázalo, že je pravdivá. Čo začalo ako prostá lúpež, sa ukázalo byť škandálom, ktorý donútil k rezignácii samotného prezidenta Spojených štátov. Táto čistá a nefalšovaná konšpirácia bola odkrývaná kúsok po kúsku. Výsledkom bolo, že všetci, ktorých sa týkala, vrátane samotného prezidenta Nixona, boli donútení rezignovať na svoje posty. Prinášame vám štvordielny článok o konšpirácii, ktorá sa ukázala ako pravdivá.

Ak by hlavní aktéri zapletení do škandálu Watergate nerezignovali na svoje posty, čakal by ich súd. Tým možno z najvýznamnejších dôsledkov tejto kauzy bol fakt, že tí, čo prídu s nejakou konšpiračnou teóriou, už nemôžu byť len tak ľahko odmietnutí. Predošlé udalosti, ako napríklad atentát na prezidenta Kennedyho, začali byť naraz spochybňované. Zástancovia konšpiračných teórií, ktorí boli považovaní celý čas za šialencov, boli zrazu „odborníkmi“. Odvtedy americká verejnosť už nikdy bezhlavo neverila tomu, čo sa jej povedalo. Neverili už ani tomu, čo hovoril ich vlastný prezident.

Celá situácia začala v prvých hodinách 17. júna 1972 v hotelovom a kancelárskom komplexe zvanom Watergate, nachádzajúcom sa v hlavnom meste USA, vo Washingtone. V ten deň si člen ochranky Frank Wills všimol kúsok pásky, ktorá držala otvorené dvere, ktoré viedli k parkovisku. Wills pásku odstránil a nad vecou nepremýšľal. Hovoril si, že ju tam zrejme zabudla jedna z upratovačiek. Keď však išiel okolo znova, páska tam opäť bola. Rozhodol sa teda zavolať políciu. Povedal im, že má podozrenie, že v budove prebieha lúpež.

Polícia potom na mieste okolo pol tretej ráno našla päť mužov ukrývajúcich sa v jednej z kancelárií, ktorú využívalo predsedníctvo Demokratickej strany. Muži boli zatknutí. Neskôr sa zistilo, že dvaja z nich sú kubánskeho pôvodu, ďalší dvaja mali väzby na FBI a tretí bol mužom menom James W. McCord ml., ktorý bol zamestnaný ako vedúci ochranky u republikánskej organizácie s názvom Komisia pre znovuzvolenie prezidenta. Začalo sa biť na poplach. Nebola to hocijaká lúpež. Bola to politicky motivovaná lúpež. Pokračujeme druhou časťou článku.

Zdroj: thejournal topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov